Vestards Šimkus uz Latgales vēstniecības «Gors» skatuves (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latgales vēstniecība «Gors». Vieta, kur vienkopus rada un vēsta Latgales stāstu. Te satek kultūras mantojums, jaunrade, valoda, nozīmīgākās pasaules tendences, te dzimst un dzīvo nebijušas, aizraujošas idejas – īsts, radošs, skaists «Gors». Te satiekas kultūra, māksla, notikumi, jaunie un vecie, savējie un aicinātie, dejas, dziesmas, uzlecošas zvaigznes, senas vērtības. Kultūras centrs, koncertzāles, kino, dzīves vieta māksliniekiem, izstāžu vieta mākslai, restorāns dzīves baudīšanai, eksperimentiem ar visām maņām. Vieta, kur dun un dūc. Latgales atmodas vieta. Ar Atklāšanas koncertu 29. un 30. maijā «Gors» savas durvis vaļā vērs ikvienam kultūras cienītājam.

29. un 30. maijā plkst. 19 izskanēs divi pilnīgi vienādi Latgales vēstniecības GORS Atklāšanas koncerti divās daļās (30. maija koncertu būs iespēja vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā). Koncerta pirmā daļa - dziesmu spēle «Ķēniņmeita. Latgales pasaka» - ir vitāls prieka un joku pilns iestudējums, kura galvenais varonis - trešais tēva dēls Duraceņš, pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus, atmodina snaudošo Princesi.

Koncerta pirmā daļa atklāj savdabīgās, dažādu nāciju un laikmetu ietekmētās Latgales folkloras bagātības, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Uzvedumā piedalās ap simts darbojošās personas - lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām «Dziga» un «Dziguči», folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki.

Koncerta pirmās daļas veidošanā iesaistījusies plaša un daudzveidīga radošā komanda: uzveduma koncepcija, scenārijs un režija ir Uģa Brikmaņa un Oresta Silabrieža pārziņā, mūzikas un aranžējumu autori ir rēzeknieši Ilona Rupaine un Einārs Lipskis, uzveduma tekstus raksta Raibīs Suņs (Oskars Orlovs), kustību konsultants ir horeogrāfs Ilmārs Dreļs, vokālā sadaļa uzticēta diriģentei Andai Lipskai, skatuves veidols – Latvijas Nacionālā teātra scenogrāfam Aigaram Ozoliņam bet tērpus uzvedumam veido Rēzeknes Tautas teātra māksliniece Ināra Apele.

Koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu «Steinway&Sons», kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienos dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstāsies solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

Latgales vēstniecības GORS Atklāšanas koncerta dienā 30. maijā plkst. 22 Mazajā zālē svinības turpināsies ar rokenrola grupu «Big Al & Jokers». 1. jūnijā notiks divi koncerti – plkst. 17 koncertzālē ar kino un teātra mūzikas programmu viesosies Maestro Raimonds Pauls, Māra Briežkalna instrumentālā grupa, trio «Limonāde» un solisti, savukārt plkst. 21 Lielo zāli pieskandinās latgaliešu grupas «Dabasu Durovys» un «Bez PVN», kā arī viesi no Ukrainas – r’n’b duets Tamerlan un Aļena Omargalieva. Savukārt 2. jūnijā mazos bērnus un ģimenes priecēs muzikāli teatrāls uzvedums «Izlaidums Brīnumskapī». Latgales vēstniecības GORS pirmā koncertsezona izskanēs 16. jūnijā, kad būs baudāms mūzikas un dzejas uzvedums «Imants un Ziedonis» Renāra Kaupera, Latvijas Radio kora un citu izcilu mākslinieku izpildījumā.

  • Biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā (Rēzeknē tā atrodas Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4), kā arī interneta vietnē «bilesuparadize.lv».
  • Biļešu rezervāciju var veikt pa tālruni +371 9000 2000 (darba dienās no plkst. 10 līdz 18, maksa par zvanu 0.48 Ls/min t.sk. PVN).
Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu