Sāksies videi draudzīgais kalnu velomaratons (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 20. aprīlī, Tukumā, atpūtas kompleksā «Milzkalns» tiks dots starts «Vivus.lv» kalnu divriteņu (MTB) maratonam. Šis maratons ir viens no populārākajiem velo sacensību seriāliem un pulcē «zaļi domājošus» un aktīvus cilvēkus. Maratona organizatori ir pārliecināti, ka šis ir «zaļākais» šāda veida velomaratons, jo gan sacīkšu laikā visas trases garumā, gan arī pirms un pēc sacensībām tiek īpaši domāts par trases tīrību un videi draudzīgu rīcību, portālam «Apollo» pastāstīja SIA «Zaļā josta» mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Par atkritumu savākšanu trases garumā rūpēsies SIA «Zaļā josta», kas ik gadu šim nolūkam sagatavo labi pamanāmas atkritumu urnas ar saukļiem par pareizu rīcību ar atkritumiem. «Uzskatām, ka ir svarīgi nodrošināt sacensību dalībniekiem ērtu iespēju izmest savus atkritumus īpašās, labi pamanāmās atkritumu urnās, nekā pēc sacensību norises vākt piegružoto trasi, krūmus un grāvjus,» norāda SIA «Zaļā josta» mārketinga vadītāja Laima Kubliņa. Organizatoru rūpes par pareizu rīcību ar atkritumiem vainagojušās ar acīmredzamu rezultātu – dalībnieki ievēro tīrību un sacensību laikā nepiesārņo dabu.

Lai izglītotu velomaratona dalībniekus atkritumu šķirošanā, velomaratona laikā darbosies «Zaļā josta» informatīvā telts, kurā uzņēmuma pārstāvji aicinās sacensību dalībniekus un līdzjutējus piedalīties aizraujošā spēlē par atkritumu šķirošanu. Ar spēles palīdzību dalībnieki varēs pārliecināties, ka māk pareizi šķirot atkritumus, turklāt šaubu gadījumā uzņēmuma pārstāvji pamācīs, kurā konteinerā metams katrs atkritumu veids.

Mazākos maratona dalībniekus priecēs dabas draugs Ezītis Jostiņš, kas aktīvākos atkritumu šķirošanas spēles dalībniekus apbalvos ar ekoloģiskām pārsteiguma balvām.

Pasākuma ietvaros būs padomāts arī par iespēju videi draudzīgi atbrīvoties no izlietotajām baterijām no fotokamerām un citām līdzpaņemtām elektroiekārtām. Izlietotās baterijas varēs nodot speciālā bateriju savākšanas konteinerā, kas atradīsies «Zaļā josta» teltī. Visas pasākuma laikā savāktās baterijas tiks nodotas otrreizējai pārstrādei.

«Zaļā josta» aicina ikvienu velomaratona dalībnieku atcerēties, ka riteņbraukšana un kalnu velo sports ir veselīga un dabai draudzīga nodarbe. Tādēļ visi sacensību dalībnieki un viņu līdzjutēji ir aicināti atbilstoši – dabai draudzīgi un «zaļi» – rīkoties visā sacensību laikā, nepiesārņojot apkārtni un trasi, iespēju robežās šķirojot atkritumus un saudzīgi izturoties pret dabu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu