VID muitas amatpersonas atklāj vieglajā automašīnā paslēptus 48 tūkstošus kontrabandas cigarešu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 48 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Kā informē VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja, cigaretes bija noslēptas personīgajās mantās un vieglās automašīnas salona konstrukcijās.

VID darbinieki šo mēģinājumu novērsa otrdien Silenes muitas kontroles punktā.

Automašīnai bija Lietuvas reģistrācijas numuri.

Automašīnas vadītājs un divi tās pasažieri akcīzes preču pārvietošanas paziņojumā bija norādījuši, ka personīgajā bagāžā pārvieto katrs 40 cigaretes, un uz VID muitas amatpersonas jautājumu, vai ir citas deklarējamas preces, atbildēja noraidoši.

Tomēr uz aizdomu pamata par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu automašīna tika novirzīta muitas kontroles pasākumu veikšanai.

Veicot kontroli, VID muitas amatpersonas zem automašīnas salonā novietota matrača, ceļotāju personīgajās mantās, kā arī zem aizmugurējā sēdekļa, rezerves riteņa uzglabāšanas vietā un citos nodalījumos konstatēja paslēptas cigaretes.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 24 580 cigaretes «Pall Mall» un 23 420 cigaretes «Minsk» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu