Ar aizraujošajiem izslēgšanas braucieniem ieskandina jauno SEB MTB maratonu sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Ievadot jau 13. SEB MTB maratonu sezonu, ceturtdien Mežaparkā norisinājās Latvijas lielākajam riteņbraukšanas sacensību seriālam veltīta prezentācija un izslēgšanas braucieni. Pasākuma rīkotāji Igo Japiņa sporta aģentūra klātesošos informēja par šī gada jaunumiem. 

Preses konferences ietvaros norisinājās SEB MTB maratona komandu prezentācija, kurā sevi prezentēja teju visas labākās Latvijas riteņbraukšanas komandas, kas startēs Skandi motors un Virši A distancēs. Turpinājumā norisinājās ne mazāk aizraujošie izslēgšanas braucieni, kuros piedalījās ne tikai sporta komandu riteņbraucēji, bet arī pasākuma atbalstītāji, mediji un citi interesenti. Simbolisko SEB MTB izslēgšanas brauciena zaļo krekliņu ieguva «Trek team» komandas sportists Zigmārs Zučiks, bet atbalstītāju un mediju braucienā nepārspēts palika «Skandi motors» riteņbraucējs Artūrs Ronis.

SEB MTB maratona organizators Igo Japiņš: «Man ir liels prieks, ka SEB MTB maratons šogad norisināsies jau 13. reizi. Laika gaitā attīstījušies ne tikai organizatori, bet arī maratona dalībnieki. DPA komandas sportisti, kuri sevi pierādījuši SEB MTB maratonos, sekmīgi iesākuši pasaules kausu sezonu. Šogad mums paredzēti septiņi posmi. Atgriezusies Kuldīga, kas ir viena no Latvijas riteņbraukšanas galvenajām vietām. Tikmēr Siguldas posmam piešķirta prestižā UCI kategorija. Pēc diviem gadiem šeit notiks Eiropas čempionāts. Gribu teikt lielu paldies mūsu atbalstītājiem, īpaši SEB bankai, kas atbalsta seriālu jau no pirmssākumiem.»

Nu jau 13. gadu Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla galvenais atbalstītājs un ģenerālsponsors ir SEB banka. SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: «Man ir liels prieks, ka SEB MTB maratons šo gadu laikā ir kļuvis ievērojams notikums gan profesionālo riteņbraucēju, gan amatieru vidū, un dalībnieku skaits katrā posmā ir palielinājies no dažiem simtiem līdz stabiliem 2000. Tā kā viena no mūsu prioritātēm ir jauniešu atbalsts, priecājamies redzot, ka šobrīd SEB MTB dalībnieku vidū sastopam jauniešus, kuri pirms vairākiem gadiem startēja bērnu braucienā, bet nu jau startē kopā ar pieaugušajiem.»

Šogad norisināsies septiņi SEB MTB divriteņu maratona posmi:

  1. 27. aprīlis - Cēsis – Valmiera
  2. 11. maijs - Smiltene (Latvijas čempionāts XCM)
  3. 15. jūnijs - Vietalva
  4. 6. jūlijs - Sigulda (UCI starptautiskā kategorija)
  5. 27. jūlijs - Kuldīga
  6. 10. augusts - Cēsis
  7. 28. septembris – Tukums

Arī šogad jaunā SEB MTB maratonu sezona tiks atklāta ar posmu Cēsis –Valmiera, kas norisināsies 27. aprīlī. Ne tiktai pirmajā, bet arī pārējos piecos SEB MTB maratonu posmos, ikviens varēs izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm - «Skandi motors» distanci (60 -75 km), Virši-A distanci (40 -50 km), «Mammadaba» veselības braucienu (25 – 40 km) un bērnu sacensības (400 -1000 m).

«Skandi motors» distances trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļos un takās, ar ūdens šķēršļiem. Distances solās būt liels un aizraujošs piedzīvojums ikvienam dalībniekam, kurš vēlas gūt pozitīvas emocijas. Ne mazāk interesanta, bet nedaudz vieglāka, solās būtu Virši – A distance, kur arī iekļauti dažādi šķēršļi un vērojami aizraujoši dabas skati. Tiem, kuri vēlas nesteidzīgi baudīt dabu, piemērotākā būs Mammadaba veselības distance bez laika kontroles. Tikmēr mazākos riteņbraucējus sagaida azartiskie bērnu braucieni.

Pēc katra posma tiks noteikti «Skandi motors» sacensību kopvērtējuma līderi - vīriešu, sieviešu, labākā jaunā braucēja un kalnu karaļa vērtējumos. Kopvērtējuma pirmās vietas ieguvēji šajos vērtējumos nākamajā posmā startēs līderu krekliņā.

Tikmēr masveidīgākajā Virši- A distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē. Ļoti spraiga solās būt arī komandu cīņa «Skandi motors» un «Virši» – A distancēs. Plānots, ka kopumā startēs vairāk nekā 150 komandas no Latvijas un Igaunijas. Tikmēr mazie dalībnieki cīnīsies par līderu krekliņu bērnu braucienos.

SEB MTB maratons sezonā pulcē jau nepilnus 5000 unikālo dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, bet katrās sacensībās - vidēji 2300 riteņbraukšanas entuziastu.

www.velo.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu