Foto: Ukraina sāk izmeklēšanu par Slovjanskas apkaimē notikušo apšaudi (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas varasiestādes sākušas izmeklēt Slovjanskas pievārtē notikušo apšaudi, kurā dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki.

Ukrainas nacionālās drošības padomes pārstāve britu raidsabiedrībai BBC atzina, ka vēl ir pāragri spriest, kurš vainojams uzbrukumā.

Pēc viņas teiktā, incidentā varētu būt iesaistīti noziedznieku grupējumi, piebilstot, ka «noziedzības līmenis Ukrainas austrumos pēdējā laikā būtiski pieaudzis».

Jau vēstīts, ka par naktī uz svētdienu Doņeckas rajonā pie Slovjanskas notikušo apšaudi dažādos avotos izplatīta ārkārtīgi pretrunīga informācija.

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka neviena no Ukrainas drošības struktūrām nevienu operāciju Slavjanskā, ne arī visā Doņeckas apgabalā nav veikusi.

Pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, naktī uz 20.aprīli starp diviem bruņotu civiliedzīvotāju grupējumiem notikusi apšaude, kurā nogalināti trīs cilvēki, kas apsargāja prokrievisko spēku izveidotās barikādes. Vēl trīs cilvēki ievainoti.

Krievijas prese sākotnēji ziņoja, ka nogalināts arī viens no uzbrucējiem, pie kā atrasta «Labējā sektora» pazīšanās zīmes. Vēlāk ziņots, ka uzbrucēji ar visiem savā pusē kritušajiem un ievainotajiem aizbēguši no notikumu vietas.

«Labējais sektors» gan kategoriski noliedzis savu saistību ar notikušo.

Prokrieviskie kaujinieki žurnālistiem notikumu vietā demonstrēja divas ložu sacaurumotas un pilnībā sadegušas automašīnas, apgalvojot, ka ar tiem atbraukuši uzbrucēji. Tūlīt pēc uzbrukuma atsišanas viņi abas automašīnas sadedzinājuši. Tādā veidā gan ir iznīcinātas jebkādi pierādījumi par cilvēkiem, kas varēja atrasties automašīnā.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija pēc Ukrainā pieredzētās apšaudes kārtējo reizi Kijevai pārmetusi nespēju aizsargāt Ukrainā dzīvojošos krievvalodīgos.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu