Foto: VID atklāj nelegālu DUS; atsavina 5000 litrus degvielas (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests, All Rights Reserved

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas jau februāra beigās Tukumā, kāda uzņēmuma teritorijā, atklāja, visticamāk, nelegālās degvielas uzpildes staciju. Ņemot vērā, ka valstij ir radīts būtisks kaitējums, VID lietas materiālus nosūtījis Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai

Kā portāls «Apollo» uzzināja VID, 19.februārī Muitas kriminālpārvaldes darbinieki veica riska informācijas pārbaudi Tukumā, kādam Latvijā reģistrētam uzņēmumam piederošā teritorijā. Pārbaudes laikā uzņēmuma teritorijā tika konstatēts liels daudzums naftas produktu bez uzglabāšanas un izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

Šķidrums atradās piecās 1000 litru plastmasas tvertnēs. Viena pilna tvertne atradās metāla konteinerā, bet četras pilnas tvertnes - divās blakus esošās kravas automašīnās. Kopumā tika izņemti aptuveni 5000 litri naftas produktu.

VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu pieredze liecina, ka, visticamāk, minētos naftas produktus bija paredzēts nelikumīgi realizēt. Par to liecināja gan degvielas pistole, skaitītājs un sūkņi, kā arī piezīmju blociņš ar pierakstiem par degvielas kustību.

Lietvedības ietvaros atsavināti divas kravas automašīnas, piecas pilnas 1000 litru plastmasas tvertnes ar naftas produktiem, 12 tukšas plastmasas tvertnes ar tilpumu 1000 litri, tukša metāla muca, trīs degvielas sūkņi (viens aprīkots ar skaitītāju), gumijas caurules un degvielas pistole.

Lietas ietvaros, veicot laboratorisko testēšanu, noskaidrots, ka izņemtais šķidrums ir dīzeļdegviela, kā arī noteikts precīzs kopējais dīzeļdegvielas daudzums – 5022,23 litri.

Tā kā minētie naftas produktu apjomi liecināja par to, ka valstij ir radīts būtisks kaitējums un saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, 23.aprīlī VID pieņemts lēmums par lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma lietā un lietas materiāli nosūtīti pēc piekritības Valsts policijai jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu