Foto: Kas pārsteidz ASV karavīrus Latvijā? (455)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

ASV karavīrus, kas aizvakar ieradās Latvijā, pārsteidz labie dzīves apstākļi Ādažu militārajā bāzē, noskaidrojusi Latvijas Televīzija.

Visvairāk amerikāņu karavīri priecājoties par karsto ūdeni. Militārās mācības varētu sākties jau nākamnedēļ, bet ceturtdienas rītā, karavīriem tiekoties ar Latvijas valsts amatpersonām, ASV ģenerālmajors īpaši uzsvēra NATO gatavību nepieciešamības gadījumā aizstāvēt Latviju.

150 ASV karavīri jau iekārtojušies telpās, kuras par mājvietu sauks aptuveni pusgadu. Militāro apmācību grafiks vēl tikai top, tāpēc  viņiem ir laiks iepazīt Ādažu bāzi un arī latviešu karavīrus.

ASV armijas karavīrs Ēriks Bouns intervijā Latvijas Televīzijai stāsta, ka ļoti paveicies, jo šeit ir sporta zāle, sporta laukumi, var spēlēt futbolu, rokasbumbu un basketbolu.Esot jau runāts par sacensībām ar latviešu karavīriem.

Pagaidām karavīri pirmos iespaidus par Latviju guvuši ceļā no lidostas uz Ādažu poligona bāzi. Karavīri atzīst, ka Latvija ir skaista zeme.

«Ja godīgi, domāju, ka dzīvosim uz lauka, bet šeit ir lieliski. Mums ir gultas, labs ēdiens un latviešu karavīri ir ļoti draudzīgi, mums pat iedeva atsevišķu istabu sievietēm,» stāsta kareive Aleksandra Kima.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (455)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu