Fotoreportāža: Pret karu Ukrainā pie Krievijas vēstniecības demonstrē vairāki simti cilvēku (863)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Sakarā ar Krievijas Federācijas parlamenta 1.marta lēmumu atļaut ievest karaspēku visā Ukrainas teritorijā, Ukrainas biedrība Latvijā svētdien aicināja Latvijas iedzīvotājus uz piketu pie Krievijas vēstniecības Latvijā.

Īsi pēc pulksten 16.00 pretim Krievijas vēstniecībai pulcējās 200 līdz 300 cilvēki.

Ap pulksten 16:40 pie Krievijas vēstniecības sanākuši jau vairāk nekā pustūkstotis piketētāju. Viņiem rokās ir gan Ukrainas, gan Latvijas karogi, uz vietas tiek izdalītas arī lentītes Ukrainas karoga krāsās. Krievijas karogs pagaidām neviens nav manīts.

Cilvēki piketā apbruņojušies ar dažādiem plakātiem, kuri vēsta: «Nē Krievijas agresijai Ukrainā», «Par demokrātiju», «Rokas nost no Ukrainas!», «Nē karam!» u.c. Starp plakātiem ir arī daži Krievijas varai nedraudzīgāki vēstījumi, piemēram, «Putins = fašists», «Man kauns par Krievijas okupantiem» un «Krievija lielākais agresors Eiropā». Plakāti ir latviešu, krievu, angļu un vācu valodās

Pasākuma vietā dežūrē apmēram 20 policisti, nekādu incidentu līdz šim nav bijis.

Akcijas mērķis ir nosodīt Krievijas Federācijas darbības, kas veicina situācijas destabilizāciju Ukrainā, rada draudus Ukrainas teritoriālajai vienotībai, apdraud Ukrainas suverenitāti, un provocē uz bruņotu konfliktu.

Komentāri (863)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu