Latvijā ir akūts sociālo audzinātāju trūkums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.sosbernuciemats.lv

Latvijā attīstoties bērnu sociālajai aprūpei, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija saskārusies ar sociālo audzinātāju (SOS mammu) trūkumu. No 66 pretendentēm sociālās audzinātājas amatam profesionāli un psiholoģiski atbilstošas ir tikai sešas mammas, portālu «Apollo» informēja Sandra Biseniece, sabiedrisko attiecību konsultante. Patlaban, lai nodrošinātu visas SOS Bērnu ciematu ģimeņu ēkas Latvijā ar sociālajām audzinātājām, pretendenšu skaitam būtu jāpalielinās vismaz par divām reizēm.

«25. augustā Valmierā tiks atvērts otrais SOS Bērnu ciemats Latvijā. Pēc pusgadu ilga un aktīva atlases darba mūsu jaunajā SOS Bērnu ciematā būs darbs vēl sešām SOS mammām. Ģimenes sajūtas radīšana bez aprūpes palikušiem bērniem, kopā dzīvojot, veicot ikdienas pienākumus, daloties priekos un bēdās, ir atbildīgs un vienlaikus lielu gandarījumu un prieku sniedzošs darbs. Tā ir iespēja bērnam nenovirzīties no viņa dzīves ceļa, bet gan ar stipru atbalstu turpināt sasniegt mērķus. SOS mammām tā ir iespēja pilnveidot sevi, strādājot darbu, kas vienlaikus ir dzīvesveids,» saka Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas nacionālā direktore Guna Bundule.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija aicina darbā pieteikties sievietes ar pieredzi un zināšanām bērnu audzināšanā un izglītošanā, kuras ir gatavas pildīt sociālā audzinātāja (SOS mammas) pienākumus un veidot ģimeni pieciem sešiem bez aprūpes palikušiem bērniem, dzīvojot kopā ar viņiem kādā no Valmieras SOS Bērnu ciemata ģimenes mājām.

Lai kļūtu par sociālo audzinātāju, jāiziet vairāki atlases posmi, kā arī pēc tam jāiziet īpaša 720 stundas ilga apmācību programma, kas gatavota, balstoties uz Latvijas likumu un starptautiskām prasībām, kā to paredz SOS Bērnu ciematu noteikumi. Apmācības programmā ietilpst teorētiskās nodarbības, apgūstot sociālās aprūpes, psiholoģijas, socializācijas un citus mācību priekšmetus, kā arī prakse, pieredzējušas SOS ģimenes mammas klātbūtnē iepazīstot šā interesantā darba specifiku.

Par SOS Bērnu ciematiem

www.sosbernuciemats.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu