Par piemaksu kārtību pie Rīgas pedagoģisko darbinieku pamatalgām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas sēdē tika atbalstīts Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta speciālistu sagatavotās instrukcijas «Par Rīgas pilsētas pašvaldības piemaksu pie darba algas Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem» projekts, portālu Apollo informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sniedzot atzinumu par Rīgas domes piemaksu pie pirmsskolas pedagoģisko darbinieku darba algām sadali, departamenta speciālisti ierosināja kārtību par Rīgas domes piemaksu pie pedagoģisko darbinieku algas attiecināt uz visiem Rīgas pašvaldības pedagogiem un sagatavot attiecīgu normatīvo aktu.

Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Guntis Helmanis deputātus informēja, ka ar šo instrukciju tiek noteikts, ka pašvaldības padotībā esošo izglītības iestāžu vadītājiem ikmēneša piemaksas pie darba algas piešķirs, pamatojoties uz departamenta direktora izveidotās komisijas lēmuma pamata, savukārt izglītības iestāžu darbiniekiem minētās piemaksas piešķirs, pamatojoties uz konkrētās izglītības iestādes komisijas lēmumu. Tās tiks piešķirtas saskaņā ar piemaksu sadales kritērijiem. Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem un pedagoģiskajiem darbiniekiem noteiktas konkrēta apmēra piemaksas. Tās, atkarībā no izglītojamo skaita un darbinieka ieņemamā amata, būs no 51 līdz 80 latiem.

Instrukcijā noteikts, ka piemaksas apmērs pie pamatalgas nedrīkstēs pārsniegt 50 % no pedagoģiskā darbinieka mēneša darba algas likmes. Līdz šim izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku piemaksām pie darba algām tika atvēlēti 5 miljoni latu. Ja šīs instrukcija projekts tiks pieņemts tad no 2007. gada 1. septembra šim mērķim tiks atvēlēts papildus viens miljons latu pirmsskolas pedagogu darba algas piemaksām.

Instrukcija vēl jāizskata Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu