Vienkāršs process, burvīgs rezultāts!
Gurķu marinēšana sliņķiem (3)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas vienai trīslitru burkai
- gurķi cik burkā var salikt.
- 5 upeņu lapas,
- dilles kāts,
- 3 ķiploka daiviņas,
- 7 piparu graudi,
- 2 krustnagliņas,
- 2 smaržīgie pipari,
- 2 ēd k.sāls,
- 3 ēd.k.cukura,
- 1 ēd.k.etiķa esence,
- 2 tabletes parastā aspirīna.
Pagatavošana:
Aši samazgā burkas un gurķus,saliek visas sastāvdaļas burkā un pārlej ar verdošu ūdeni. Aizvāko, paripina pa galda virsu lai pakūst sāls un cukurs un apgriež burkas uz vāciņa līdz gurķi maina krāsu.Šādi gatavoti gurķi glabājas vissiltākajā pagrabā, nepaliekot cauriem vidiem, un nezaudē garšu arī 2 ziemas.