Kam atstāt dvīņus?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Audzinu dvīņus, kuriem vēl nav divi gadi. Man jāiet uz operāciju, kur lai viņus atstāju? Vai šajā gadījumā (vīra nav) vecmāmiņa vai vīramāte var ņemt valsts atmaksātas brīvas dienas, un vai vispār tādu iespēju paredz likumi? Abas vecmāmiņas strādā. Bērni bērnudārzā vēl neiet. Esmu bezdarbniece.

Šādā situācijā bērnu vecmāmiņa var paņemt atvaļinājumu, bet bez darba algas saglabāšanas — par tām dienām, kad pieskata bērnus, alga netiek maksāta. Pēc Darba likuma, ja persona izmanto šādu atvaļinājumu, darba vieta jāsaglabā, kamēr cilvēks var atgriezties darbā, vai arī jānodrošina līdzvērtīgs darbs.

Valsts programmā bērna un ģimenes stāvokļa uzlabošanai 2007. gadam ir minēts, ka pašvaldībās jau kopš 2004. gada veido auklīšu reģistru, taču nav atrodama informācija, vai šīm auklītēm ir vai nav jāmaksā, kā arī tas, vai auklīte bērnu pieskatīs vairākas diennaktis vai pat nedēļas pēc kārtas. Diemžēl valsts pagaidām nevar nodrošināt bērna uzraudzību aprūpes centros ilgāk par pāris stundām dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu