Mākslas nodarbības bērniem. Piesakies!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNMM

Ar 2007.gada septembri Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiek ieviesta jauna izglītības programma, kas domāta bērniem līdz 6 gadu vecumam, – Nodarbība muzejā, portālu Apollo informēja Nataļja Sujunšalijeva, LNMM Reklāmas un informācijas sektora vadītāja.

Muzeja pedagogu vadībā bērnu dārza audzinātājām piedaloties tiek novadīta nodarbība, kas ir speciāli piemērota pirmsskolas vecuma bērnu izziņas un uztveres līmenim. Praktisku nodarbību veidā – zīmējot un meklējot gleznās sev atpazīstamus tēlus, bērni gūst priekšstatu par to, kas ir mākslas darbs un kāpēc tam ir jāglabājas muzejā.

Katra nodarbība sākas ar sarunām un turpinās ar uzdevumu zīmēšanā konkrētās tēmas ietvaros. Nodarbību mērķis ir iepazīstināt bērnus ar muzeja vidi un radīt pozitīvu attieksmi pret to, kā arī rosināt turpmāko interesi par mākslu. Bērnus muzejā gaida uzmanīgi un atsaucīgi pedagogi, kuri rūpēsies par to, lai ikviens bērns gūtu šeit interesantu pieredzi, iedvesmojot viņu radoši darboties. Tāpēc būtībā šīm nodarbībām vairāk ir audzinošais, nevis izglītojošais raksturs.

Dalībnieku skaits – ne vairāk kā desmit bērni vienā grupā ar vismaz divu audzinātāju līdzdalību. Priekšzināšanas nav nepieciešamas.

Nodarbību muzejā norises vieta – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas (LNMM centrālajā ēkā K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā).

Līdzi katram bērnam jāņem eļļas pasteļa krītiņi vai krāsainie zīmuļi. Pārējos materiālus (papīru, kartonu, spilvenus sēdēšanai u.c.) piedāvā muzejs. Nodarbības notiek latviešu un krievu valodās.

www.lnmm.lv/lv/teach_program

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu