Iesniedz sūdzību par grūtnieces nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesu medicīnas ekspertīze konstatējusi, ka naktī no 29. uz 30. jūliju savās mājās Inčukalnā dzīvojošā Ieva Apenīte, kas bija devītajā grūtniecības mēnesī un kam nedēļu vēlāk, 7. augustā, Rīgas Dzemdību namā bija paredzēts ķeizargrieziens, mirusi no dzemdes plīsuma un tā izraisītas asiņošanas, otrdien vēsta laikraksts «Diena».

Sievietes vīrs Aigars Apenītis uzskata, ka sievas nāvē vainojama mediķu nolaidība, un ir vērsies Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijā (MADEKKI).

Vai Apenītes nāvē vainojami mediķi, vēl tiks skaidrots. «Mēs veicām ekspertīzi,» skaidro Valsts tiesu medicīnas ekspertīžu centra direktore Velta Volksone. Sievietes vīrs ar šo informāciju jau vērsies MADEKKI, kas varētu atbildēt pēc divām nedēļām. Siguldas policijā par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

Apenītis stāsta, ka sievas ginekoloģe no privātās klīnikas EGV likusi līdz ķeizargriezienam palikt slimnīcā, jo bija risks, ka dzemde varētu plīst — Apenītei arī iepriekšējais bērniņš dzimis ar ķirurģisku iejaukšanos. Tomēr pēc pāris dienu uzkavēšanās Rīgas Dzemdību namā viņai teikts, ka var doties mājās.

Dzemdību namā nenoliedz, ka sieviete pāris dienu bijusi slimnīcā, jutusies labi, tāpēc laista mājās. Vēlāk Dzemdību nams izplatīja paziņojumu, ka sieviete pati lūgusi atļauju doties mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu