JL: valdības piedāvātajā novadu kartē ir būtiskas nepilnības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija «Jaunais laiks» (JL) uzskata, ka Aigara Kalvīša (TP) vadītās valdības izstrādātajā novadu kartē saskatāmas būtiskas nepilnības, kas liecina par haotisku, patvaļīgu un nekompetentu novadu reformas īstenošanu, portālam «Apollo» pavēstīja frakcijas «Jaunais laiks» sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota.  

JL otrdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka novadu veidošanai jābūt kompetentam un prognozējamam procesam, rūpīgi izvērtējot katras pašvaldības īpašo situāciju, kultūrvēsturiskos, ekonomiskos, sociālos apstākļus, infrastruktūras attīstību un daudzus citus faktorus, kā arī pašvaldību sadarbības iespējas nākotnē. Pretēji tam pēdējo nedēļu laikā novadu karte būtiski mainīta jau trīs reizes, kas liecina par neprognozējamu un haotisku, ar pašvaldībām nesaskaņotu valdības rīcību.

«Reforma nav un nedrīkst būt pašmērķis, bet gan ekonomiski attīstīties spējīgu novadu izveide, lai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem,» uzskata JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

JL atgādina, ka Administratīvi teritoriālās reformas likums un likums par «Par LR administratīvo teritoriju izveidošanu un apdzīvoto vietu statusa noteikšanu» nosaka, ka novadu administratīvās teritorijas izveido un likvidē, kā arī robežas groza Ministru kabinets, pamatojoties uz ieinteresēto pašvaldību lēmumiem, tāpēc pilnīgu neizpratni rada jau izveidoto novadu patvaļīga iekļaušana citā novadā pretēji novadu lēmumiem.

JL aicina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, izstrādājot jauno novadu karti, un valdību, to apstiprinot, balstīties uz loģisku, sociāli un ekonomiski pamatotu analīzi un pašu pašvaldību pieņemtiem lēmumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu