RD pieņem lēmumu lauzt līgumu ar Hamaņu muižas nomnieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes (RD) Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja pirmdien uzdeva Īpašuma departamentam izbeigt līgumattiecības ar SIA «Mono» par Hamaņu muižas un tai piegulošā zemesgabala nomu, portālu «Apollo» informēja RD.

Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks uzsvēra, ka kopš līguma noslēgšanas 1999. gadā nomnieks nav izrādījis interesi par muižas pienācīgu uzturēšanu, tā vietā nemitīgi aktualizējot jautājumu par jaunu būvniecību šajā teritorijā. Šāds intereses trūkums vērojams arī pēc ugunsgrēka.

RD pēc ugunsnelaimes 7. augusta vēstulē pieprasīja nomniekam nekavējoties veikt objekta konservāciju un divu nedēļu laikā iesniegt skaidri definētu Hamaņu muižas atjaunošanas plānu, minot arhitektūras pieminekļa restaurācijas termiņus un finansiālās garantijas. Īpašuma departamenta pārstāvjiem 22. augustā apskatot postažu, atklājās, ka nekādi konservācijas darbi nav veikti, par ko sastādīts akts, savukārt nomnieka atbildes vēstulē nav konkretizēti izdegušā objekta atjaunošanas termiņi un netika pārrunātas finansiālās garantijas saglabāšanas un atjaunošanas darbiem. «Šie apstākļi nekādi nevieš pārliecību par SIA «Mono» apņemšanos veikt steidzamus arhitektūras pieminekļa saglabāšanas un restaurācijas darbus,» sacīja Ameriks.

«Ņemot vērā arī to, ka nomnieks nav pildījis līgumā paredzētās saistības un ir būtiski pasliktinājis pašvaldības īpašuma stāvokli, līguma darbība ir jāizbeidz. Mūsu uzdevums ir panākt, lai unikālais vēstures un arhitektūras piemineklis tiktu atjaunots un saglabātos arī nākamajām paaudzēm.»

Komiteja uzdeva Īpašuma departamentam veikt nepieciešamās darbības radušos zaudējumu piedziņai no SIA «Mono». Departamentam jāsagatavo arī muižas ēkas un zemesgabala nodošana izsolei ar nosacījumu jaunajam īpašniekam ēku restaurēt.

Jau vēstīts, ka 5. augustā Hamaņu muižā Pārdaugavā izcēlās ugunsgrēks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu