Preslijam veltītais mūzikls «The King» viesosies arī Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad 16. augustā visā pasaulē ļaudis atzīmēja rokenrola karaļa Elvisa Preslija 30. nāves gadadienu. Godinot leģendu, arī Rīgā 6. novembrī būs iespējams noskatīties mūziklu, kas veltīts Elvisam Preslijam, viņa dzīvei un muzikālajiem sasniegumiem.

Mūzikla «The King» aizsākums meklējams Astorijas teātrī Londonā, Vestendā, kur tas ar lieliem panākumiem tika izrādīts no 1977. gada novembra līdz pat 1979. gada jūnijam. Elvisam kā goda viesim bija jāierodas uz mūzikla atklāšanu, taču dažus mēnešus pirms tā viņš jau bija aizgājis mūžībā.

1978. gadā mūzikls «The King» ticis nominēts «SWET» balvai (Society of West End Theatre Awards), kā arī saņēmis «Evening Standart» balvu kā 1978. gada labākais mūzikls.

2007. gada 7. oktobrī Parīzē vēlreiz notiks pirmizrāde — atjaunotā mūzikla pirmizrāde. Pēc tam tas apceļos lielu skaitu pasaules valstu, un 6. novembrī to būs iespējams noskatīties arī Rīgas Kongresu namā.

Nevienam nav šaubu, ka Elviss Preslijs joprojām ir dzīvs — dzīvs cilvēku sirdīs, tāpat kā viņa dziesmas…

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu