Brīvpusdienas sola nākamgad

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

No nākamā gada 1. septembra pirmās klases skolēni tiks nodrošināti ar brīvpusdienām, pie tāda kompromisa nonāca finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks.

«Latvijas Avīzei» A. Baštiks skaidroja, ka galvenais vaininieks, kāpēc šobrīd skolēni paliek bez brīvpusdienām, ir inflācija. Tā kā valdība izvirzījusi mērķi ierobežot budžeta tēriņus, tad šogad no brīvpusdienām bija jāatsakās.

«Tajā pašā laikā mēs apzināmies, ka valsts prioritāte ir bērnu veselība un kvalitatīva sagatavošana dzīvei, kur izglītība un pareiza ēdināšana ir viens no kritērijiem. Šobrīd gadā mēs tērējam 3,5 miljonus latu tādu bērnu ārstēšanai, kam ir ēšanas un gremošanas problēmas, brīvpusdienas būtu pirmais solis, kas varētu samazināt šo nelabvēlīgo tendenci,» norādīja ministrs.

Pēc viņa teiktā, galvenokārt vakar ministri apsprieda, kur atrast papildu līdzekļus brīvpusdienām, lai nepalielinātu budžeta deficītu, bet tajā pašā laikā atrisinātu šo jautājumu. Pagaidām risinājums ir šāds: pārskatīt bezdarbnieku pabalsta laiku, proti, no deviņiem mēnešiem samazinās to uz īsāku laika periodu, jo, kā atzīmēja bērnu un ģimenes lietu ministrs, «tik neliela bezdarba situācijā, kad cilvēki deviņus mēnešus var ganīties bez darba un saņemt pabalstu, nebūtu pareizi».

Abi ministri ir vienojušies, ka no 2008. gada 1. septembra ar brīvpusdienām tiks nodrošināti pirmās klases skolēni. Tas prasīs apmēram pusotru miljonu latu gadā. «Pēc tam, kad pirmklasnieki tiks nodrošināti ar brīvpusdienām, tiks vērtēts, kā valstī kopumā darbojas brīvpusdienu sistēma, un lemts par to, vai arī pārējiem – otrās, trešās un ceturtās klases skolēniem – piešķirt pusdienas,» piebilda A. Baštiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu