ZZS respektēs Emša lēmumu par iespējamo aiziešanu no amata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» pavēstīja, ka šonedēļ, visticamāk, izšķirsies jautājums par Induļa Emša aiziešanu no Saeimas priekšsēdētāja amata, taču, «pirmkārt, jābūt informācijai no tiesībsargājošo instanču puses».

Brigmanis atzina, ka partija ļaus lēmumu pieņemt pašam Emsim un respektēs to. Ja tomēr Emsis atstās amatu, ZZS būs atrodami tādi cilvēki, kas varētu ieņemt viņa vietu. Brigmanis raidījumā atzina, ka atbilstoša šim amatam būtu arī pašreizējā izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža.

Brigmanis, komentējot iespējamo Rivžas vai labklājības ministres Dagnijas Staķes atbrīvošanu no ministres amata, norādīja, ka ministres strādā labi un nav pamata runāt par viņu nomaiņu: «Ja kāds pasaka, ka viņas strādā slikti, tad kurš strādā labi?»

Jau ziņots, ka Emsis prokuratūrā sniedza paskaidrojumus par nesen plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka prokuratūra varētu lūgt viņam atņemt imunitāti par neatļautu maksājumu pieņemšanu. Saeimas priekšsēdētājs prokuratūrā sniedzis liecības arī tā sauktajā Lemberga stipendiātu lietā, kurā viņam ir liecinieka statuss. Prokuratūra arī interesējusies par pērn Ministru kabinetā pazudušo naudu. Taču, pēc Emša domām, starp šīm divām lietām neesot nekādas saistības.

Interneta medijs «Republika.lv» 24. augustā rakstīja, ka tuvākajā laikā Ģenerālprokuratūra, iespējams, vērsīsies Saeimā ar lūgumu lemt par imunitātes noņemšanu Emsim, kas tiekot turēts aizdomās par nelikumīgu naudas pieņemšanu.

Kā rakstīja «Republika», pagājušā gada rudenī, uzreiz pēc jaunās Saeimas darba sākšanas, Emsim no darba portfeļa it kā esot pazudusi nauda — 10 000 ASV dolāru (5200 latu) skaidrā naudā. Portfelis ar vērtīgo saturu pazaudēts Ministru kabinetā. Iesaistot dažādus tiesībsargus, esot atrasts naudas piesavinātājs — viesmīlis, kurš apkalpoja Ministru prezidenta ēdamzāli valdības mājā. Pie iespējamā vainīgā esot atrasta arī daļa naudas — 10 000 ASV dolāru vietā atlikuši vairs tikai 6500 dolāri (3380 lati), raksta «Republika». Emsis savos paskaidrojumos tiesībsargiem, iespējams, norādījis, ka pazuduši 10 000 dolāru, taču, tā kā neko vairāk pie piesavinātāja atrast nav izdevies, iesniegums esot pārrakstīts, minot summu 6500 dolāru.

Saeimas priekšsēdētājs iepriekš paziņoja, ka ir gatavs atkāpties no amata un nolikt Saeimas deputāta mandātu, lai pār viņu mestā aizdomu ēna nekristu uz visu valsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu