Oderovam uzrāda apsūdzību arī par kukuļdošanas organizēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns otrdien Vladimiram Oderovam, kurš jau saukts pie kriminālatbildības par kukuļdošanu un citiem noziegumiem, uzrādījis apsūdzību par kukuļdošanas organizēšanu, «Apollo» pavēstīja Prokuratūras preses centrā.

Oderovs, lai iegūtu dokumentu no Aizsardzības ministrijas, kurš ir nozīmīgs pierādījums kriminālprocesā par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, kurā viņš saukts pie kriminālatbildības, ir iesaistījis citas personas kukuļa nodošanā starpniekam. Pēc tam, kad Oderovs savā rīcībā bija ieguvis šo dokumentu, viņš personai, kura viņa uzdevumā bija nodevusi kukuli, pretī par to saņemot dokumentu no ministrijas darbinieces, iedevis naudu - ne mazāk kā 994 latus.

Šajā procesā apsūdzība par kukuļdošanu grupā celta arī Jeļenai Šuškevičai  un Andrejam Portnovam.

Rīgas Apgabaltiesai ir nodots  kriminālprocess, kurā  Oderovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas un 195.panta 2.daļas – par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kurā apsūdzību uztur Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori. Miglāns  šā gada 23.aprīlī Latgales apgabaltiesai nodeva kriminālprocesu Oderova apsūdzībā pēc Krimināllikuma 323. panta 1.daļas par kukuļdošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu