Amerikānis iesūdz tiesā Dievu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unodemocrats.com

Nebraskas štata (ASV) senators vaino Dievu masu iznīcināšanā un vēlas Visvareno redzēt uz apgabala tiesas apsūdzēto sola, ziņo prese.

Ērnijs Čamberss prasību pret Dievu iesniedzis Duglasas apgabala tiesā. «Iespējams, dažiem šī prasība šķitīs nepamatota, taču, ja viņi to izlasīs, sapratīs, ka esmu pacēlis ļoti nopietnu jautājumu,» apgalvo Nebraskas senators.

Vīrietis apvaino Dievu par «briesmīgiem plūdiem, nevaldāmiem viesuļiem un šausminošiem tornado». Turklāt, pēc prasītāja domām, Dievs ir atbildīgs ne tikai par dabas stihijām. Uz viņa pleciem gulst arī atbildība par «masu slepkavībām, miljoniem cilvēku iebiedēšanu un iznīcināšanu».

Čamberss regulāri ignorē ikrīta lūgšanas pirms valdības sēdēm, kā arī kritizē kristietību. Tagad senators vēlas panākt, lai tiesa piespriež Visvarenajam beztermiņa aizliegumu sūtīt teroristu draudus senatoram un viņa elektorātam.

Kā apgalvo Čamberss, viņš nolēma vērsties tiesā ar prasību pret Dievu pēc tam, kad kādā apgabaltiesā kāds cits amerikānis iesūdzēja pašu tiesu, prasot aizliegt izmeklēšanas laikā izmantot vārdus «vardarbība» un «upuri».

Kā paziņojis Nebraskas senators, viņš vēlējies pierādīt, ka tiesā iespējams vērsties ar jebkuru absurdu prasību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu