Platjoslu sakari kļūst aizvien pieejamāki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ERAF

Īstenojot projektu «Platjoslu sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos», šā gada septembrī platjoslu sakaru infrastruktūra un datu pārraides pakalpojumi pieejami jau 75% Latvijas teritorijas. Tas nozīmē, ka arī reģionu iedzīvotājiem drīz būs pieejams ātrs un kvalitatīvs internets.

Šādu platjoslu datu pārraides infrastruktūras attīstību nodrošina Satiksmes ministrijas (SM) īstenotais projekts «Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos», kas paredz līdz 2008. gada jūlijam nodrošināt piekļuvi platjoslu sakariem līdz 95% Latvijas teritorijas. Šis projekts garantē datu pārraides lejupielādes ātrumu vismaz 256 Kb/s, bet augšupielādes ātrumu — 128 Kb/s.

Projekts tiek īstenots kā valsts un privātās partnerības projekts, ieguldot gan valsts, gan Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF), gan AS «Telekom Baltija» līdzekļus. SM un AS «Telekom Baltija» projekta īstenošanas līguma kopsumma ir 15 miljoni latu, no kuriem 3,9 miljonus latu finansē ERAF un valsts budžets. Pievienotās vērtības nodokli sedz valsts budžets.

Izveidotā platjoslu infrastruktūra nodrošinās, ka jebkurš elektronisko sakaru komersants jeb interneta pakalpojumu sniedzējs varēs izmantot šo tīklu, lai piedāvātu galapatērētājam interneta pakalpojumus. Tātad interneta pakalpojumu sniedzējam atliek vairs tikai nodrošināt pieslēguma tā saukto «pēdējo jūdzi».

Līdz ar to — paveras jaunas iespējas progresam!

www.sam.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu