2013. gada pasaules hokeja čempionāts notiks Zviedrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresā piektdien Vankūverā par 2013. gada pasaules čempionāta mājvietu tika izvēlēta Zviedrija, bet Latvija savu kandidatūru atsauca.

Balsojumā Zviedrija ieguva 70 no 96 balsīm, par Baltkrieviju tika atdotas 15, Ungāriju — astoņas, bet Čehiju — trīs balsis. Latvija savu kandidatūru atsauca pirms balsojuma, izsakot atbalstu Zviedrijai.

2013. gada pasaules čempionāts risināsies Stokholmā un Malmē. Tā būs desmitā reize, kad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā. Pēdējās četras reizes, kad Zviedrija bija izvirzījusi savu kandidatūru, tā allaž ieguvusi arī tiesības rīkot pasaules čempionātu. Pēdējo reizi zviedri čempionātu rīkoja 2002. gadā.

Interesanti, ka Zviedrija vēl nekad nav triumfējusi pasaules čempionātā savā laukumā. 2008. gada pasaules čempionātu rīkos Kanāda, 2009. gada čempionāts notiks Šveicē, Vācija organizēs 2010. gada pasaules čempionātu, Slovākija — 2011. gadā, bet Somija — 2012. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu