Izstrādās jaunu bērnudārza tipveida projektu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja šodien akceptēja Īpašuma departamenta ierosinātos grozījumus Rīgas Domes 2007. gada pamatbudžetā, kas paredz 300 000 latu piešķiršanu jauna būvprojekta izstrādei tipveida pirmsskolas izglītības iestāžu jaunbūvēm, portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šie naudas līdzekļi iepriekš tika plānoti investīciju projektam par bērnudārza Valdeķu ielā 58 projekta piesaisti citām teritorijām, taču projekta izvērtēšanas gaitā atklājās, ka tas neatbilst mūsdienu prasībām. Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) atzīmēja, ka dārziņam jābūt izbūvētam un iekārtotam atbilstoši visiem Eiropas Savienības standartiem, tam jānodrošina bērnu fiziskās un garīgās attīstības iespējas, tajā jābūt arī baseinam.

«Jāsaprot, ka šajā gadījumā mēs investējam ne tikai un ne tik daudz nekustamajā īpašumā, cik mūsu visu tiešajā nākotnē,» uzsvēra A. Ameriks. «Lai lieta raitāk virzītos uz priekšu, vienlaikus jāatrisina vairāki jautājumi. Organizējot metu konkursu jaunajam projektam, paralēli tiks izstrādāts bērnudārzu apsaimniekošanas ekonomiskais aspekts — kā pamatvariantu pētām pašvaldības un privātās partnerības principā sakņoto modeli. Pilsēta varētu piedāvāt uzņēmējam zemesgabalu un gatavu projektu, uzņēmējs to realizētu, un tad pašvaldība segtu ekspluatācijas izdevumus, pakāpeniski atmaksājot ieguldīto naudu. Metu konkursa rezultāti būt zināmi nākamvasar, bet jau tagad sākam meklēt brīvos zemes gabalus, kuri būtu piemēroti jaunu dārziņu izbūvei,» sacīja A. Ameriks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu