Jauni rotaļu laukumi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot 2006. gadā aizsākto sadarbību ar Rīgas Domi, Aizkraukles banka apstiprinājusi programmu «Rotaļlaukumi mazajiem rīdziniekiem», kurā līdz 2011. gadam plānots iekārtot vēl piecus rotaļu laukumus dažādos Rīgas mikrorajonos. Programmas atbalstam Aizkraukles banka piešķīrusi 245 000 latu, kas patlaban ir lielākais privātā sektora finansējums rotaļu laukumu izveidei, portālu «Apollo» informēja Jānis Bunte, Aizkraukles bankas sabiedrisko attiecību speciālists.

«Rīgas mikrorajonos esošie rotaļu laukumi ir sliktā stāvoklī, turklāt vērojams liels to trūkums. Ar bankas iniciatīvu mēs vēlamies demonstrēt piemēru un aicināt citus uzņēmējus ne tikai nodrošināt Latvijas bērniem ārpus mājas aktivitāšu iespējas, bet arī rūpēties par to drošību. Mēs esam pārliecināti, ka bērniem Rīgas pagalmos nebūtu jāskatās uz salauztām šūpolēm,» uzsver Aizkraukles bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs.

Līdz 2008. gada vasaras sākumam plānots izveidot divus rotaļlaukumus — Nordeķu parkā un otru kādā Rīgas mikrorajonā, ieguldot 90 000 latu. Turpmāko trīs gadu laikā tiks ierīkoti vēl trīs rotaļu laukumi, kuru izveidei AB.LV atvēlējusi vēl 155 000 latu. Par rotaļu laukumu ierīkošanas un uzturēšanas darbu organizēšanu rūpēsies AB.LV Sabiedriskā labuma fonds.

Pagājušajā gadā ar Aizkraukles bankas atbalstu jau tika ierīkoti trīs rotaļu laukumi: divi no tiem Rīgā — Esplanādē un Pļavniekos, bet viens Aizkraukles rajonā, Daudzevā.

Programmas «Rotaļlaukumi mazajiem rīdziniekiem» mērķis ir gādāt par drošu un piemērotu vidi bērnu ārpus mājas nodarbībām, sniedzot ieguldījumu Rīgas pilsētvides un sociālās infrastruktūras uzlabošanā. Projektā plānota ne tikai piecu rotaļlaukumu bērniem līdz sešu gadu vecumam ierīkošana, bet arī bērnu svētku rīkošana katra rotaļlaukuma atklāšanas dienā un turpmāk reizi gadā.

www.abfonds.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu