«Latvija 2007» ar Somijas čempioniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas čempionāta pēdējā posmā «Latvija 2007» šīs nedēļas nogalē kopā ar Latvijas labākajām ekipāžām par uzvaru cīnīsies arī divi Somijas čempioni, preses konferencē informēja sacensību organizatori.

Rallijs «Latvija 2007» 6. un 7. oktobrī risināsies Jūrmalā, kā arī Tukuma un Madonas rajonos, un sacensībām ir pieteikusies 81 ekipāža. Startam reģistrējušās 17 ārvalstu ekipāžas, to vidū astoņas ir no Somijas, divas no Lietuvas, trīs no Igaunijas un četras no Krievijas. «Pirms sacensībām, analizējot dalībniekus un prognozējot iespējamos uzvarētājus, secinājām, ka vismaz astoņi sportisti reāli var cīnīties par uzvaru,» sportisko intrigu novērtēja rallija organizators Juris Spūde.

Par uzvaru rallijā cer cīnīties divkārtējais Somijas rallija čempions N4 grupā Jāri Ketomā. Somu autobraucējs preses konferencē atzina, ka pēc veiktajiem testu braucieniem mašīna ir labāka nekā pavasarī. Tomēr viņš izteica šaubas, vai Somijas braucēji spēs ieņemt divas pirmās vietas. «Protams, tas ir iespējams, taču arī Latvijā ir ļoti spēcīgi braucēji. Drīzāk mēs varētu ieņemt, piemēram, trešo un ceturto vietu,» savu tautiešu izredzes vērtē Ketomā.

Iepriekš savu dalību apstiprināja arī Somijas N4 grupas vicečempiona Juhas Salo ekipāža, šī gada Somijas rallija čempioni N3 grupā Jonass Lindross/Joni Lampinens un pagājušā gada Somijas čempionāta bronzas medaļu ieguvēji Jarno Kinnunens/Marko Sallinens. «Būs ļoti interesanti vērot cīņu starp Latvijas un Somijas čempioniem,» iepriecināts par ārvalstu sportistu piesaistīšanu bija sacensību direktors Jānis Krastiņš.

«Esam cītīgi gatavojušies un būsim konkurētspējīgi, lai cīnītos par vadošajām pozīcijām,» pārliecināts ir viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Andis Neikšāns. Posmā viņš ar Jāni Vorobjovu cīnīsies par N4 grupas Latvijas čempiona titulu.

Tāpat sacensību programmā iekļauti arī dažādi izklaides pasākumi līdzjutējiem. Atklāšanas dienā, 6.oktobrī līdzjutēji Jūrmalā speciālā stendā varēs apskatīt astoņas ielas sporta automašīnas. Tāpat pie Majoru viesnīcas skatītājiem būs iespēja apskatīt Latvijas autorallija 50. gadadienai veltīto ekspozīciju un vērot autorallija veterānu sacensības. Jūrmalas ātrumposms skatītājiem būs bez ieejas maksas.

Rallija programmā iekļautas arī sacensības sacensībās jeb «TypeR Party 07». Tas nozīmē, ka paralēli rallijam notiks sacensības ekipāžām, kas brauc ar «Honda Civic TypeR». Jāpiebilst, ka rallija trešo un ceturto ātrumposmu Jūrmalā varēs redzēt tiešraidē TV5 kanālā no pulksten 15:25. Pavisam «Latvija 2007» būs 11 ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 120 kilometri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu