Pabriks iesniedzis demisijas rakstu Valsts kancelejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ārlietu ministra Arta Pabrika (TP) demisijas raksts iesniegts Valsts kancelejā, «Apollo» pavēstīja Pabrika preses sekretāre Inga Saleniece.

Nākamnedēļ Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) plāno tikties ar Pabriku, lai pārliecinātu viņu palikt amatā vismaz vēl kādu laiku.

Pabriks atcēlis plānoto komandējumu pirmdien un tiešā veidā pienākumus vairs nepildīs. Lai arī Kalvītis nevēlas atbrīvot viņu no amata, Pabriks iesniedzis demisijas rakstu. Pabriks uzskata, ka viņam neesot nekādi neatliekami darbi, kā dēļ būtu jāpaliek amatā, un uzskata, ka viņš nav neaizvietojams.

Savu lēmumu atstāt amatu Pabriks motivēja ar tautas neticību valdībai un uzskata, ka valdība vairs nav darboties spējīga. «Mūsu tauta mums netic. No uzticības viedokļa, šī valdība uz šo brīdi sevi ir izsmēlusi,» sacīja ministrs. Tāpat ministrs apgalvoja, ka viņam ir atšķirīgs viedoklis no partijas paustā, taču pašlaik partiju atstāt viņš neatstās. «Šobrīd pietiek, ka esmu nolēmis atstāt amatu.»

«Apollo» jau vēstīja, ka Pabriks piektdien no rīta paziņoja, ka nolēmis atkāpties no amata. Kalvītis ministra demisijas rakstu nepieņem. Kalvītis norāda, ka līdz nākamā gada budžeta pieņemšanai pārmaiņu valdībā nebūs. Pabriks ministra krēslu vēlas pamest tāpēc, ka atsevišķos jautājumos viņa un valdības viedoklis ir atšķirīgs un tādēļ valda nesaskaņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu