Ēdināšana izglītības iestādēs kļūs dārgāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja deputāti šonedēļ atbalstīja grozījumus Rīgas domes lēmumā «Par ēdināšanas pakalpojumu maksu Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pakļautībā esošajās izglītības iestādēs».

Lēmuma projekts paredz palielināt maksimālo maksu par izglītojamo ēdināšanas pakalpojumiem departamenta pakļautībā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošās skolās vidēji par 10%, lai nodrošinātu kvalitatīvu un daudzveidīgu uzturu un ievērotu ēdināšanas normas.

Patlaban pirmsskolas izglītības iestādēs ar 12 stundu darba režīmu diennaktī par brokastīm, pusdienām un launagu kopumā maksimālā maksa ir Ls 1,25 (plānots palielināt līdz Ls 1,40), pirmsskolas izglītības iestādē ar 24 stundu darba režīmu diennaktī brokastis, pusdienas, launags un vakariņas var maksāt līdz 1,40 (Ls 1,55). Vispārizglītojošās skolās brokastis maksā līdz Ls 0,50 (Ls 0,55), pusdienas Ls 0,80 (Ls 1,00), launags Ls 0,35 (Ls 0,40) un vakariņas Ls 0,50 (Ls 0,55).

Maksimālās maksas palielinājums saistīts gan ar produktu cenu pieaugumu, gan arī ar citu ar ražošanu saistītu izmaksu kāpumu. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem patēriņa cenu indekss 2007. gada septembrī, salīdzinot ar 2006. gada atbilstošu periodu, ir pieaudzis par 11,4%.

Galīgais lēmums par grozījumiem Rīgas domes lēmumā «Par ēdināšanas pakalpojumu maksu Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pakļautībā esošajās izglītības iestādēs» jāpieņem Rīgas domei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu