Tautas mūzikas festivālā «Dzīvā mūzika 2007» popularizēs ermoņiku spēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2. līdz 4. novembrim Rīgā un Latvijas novados notiks tautas mūzikas festivāls «Dzīvā mūzika 2007», uzmanību īpaši veltot savulaik Latvijas teritorijā plaši izplatīto dažādu konstrukciju un sistēmu ermoņiku spēlei.

Tautas mūzikas festivāla mērķis ir apzināt saglabājušās tautas muzicēšanas tradīcijas un īpašu uzmanību pievērst izzūdošajām. Festivāla rīkotāji par savu uzdevumu izvirzījuši arī tradicionālo muzicēšanas tradīciju popularizēšanu, iepazīstinot pēc iespējas plašu speciālistu un interesentu loku.

Festivāla mērķu sasniegšanai tiek veidota plaša programma ar mūzikas instrumentu izstādi, lekcijām un instrumentu spēles meistarklasēm, kā arī vairākiem tautas mūzikas koncertiem Rīgā un novados, kuros piedalās instrumentu spēles vecmeistari un mūzikas grupas, jaunās paaudzes mūziķi, kas apgūst tradicionālos instrumentus un muzicēšanas stilus, kaimiņvalstu radniecīgo instrumentu spēlmaņi un tautas mūzikas speciālisti.

Šā gada festivāla pasākumos piedalīsies Limbažu Bērnu un jaunatnes centra kapela «Eži», Rucavas kapela «Paurupīte», Medņevas kapela, Salnavas kapela, Jelgavas folkloras kopa «Dimzēns», «Maskačkas spēlmaņi» un «Raibā kapela» no Rīgas, kā arī ermoņiku spēlmaņi no Ignalinas, Tartu un vecmeistari no Krāslavas, Balvu, Limbažu un Jelgavas rajona.

Festivāla programma:

2. novembrī plkst. 18.00 — E. Melngaiļa muzejā Limbažu rajona Igatē mūzikas instrumentu izstāde un koncerts.

3. novembrī Ludzas rajona Pušmucovas kultūras namā
plkst. 18.00 koncerts un izstāde;
plkst. 20.00 večerinka — kopīga muzicēšana un dejas.

4. novembrī Rīgā, Teātra, rakstniecības un mūzikas muzeja izstāžu zālē, Pils laukumā 2
plkst. 13.00 mūzikas instrumentu izstādes atklāšana,
plkst. 13.30 ermoņiku spēles meistarklases.

Plkst. 17.00 festivāla noslēguma koncerts Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu