Ko darīt, ja jums rēgojas Alanisa Morisete...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:blogspot.com

Kanādiešu izcelsmes dziedātāja un aktrise Alanisa Morisete parakstījusi līgumu par piedalīšanos filmā «Radio Free Albemuth» (2008) pēc amerikāņu fantāzijas žanra rakstnieka Filipa K. Dika autobiogrāfiska romāna motīviem. Scenāriju filmai sarakstījis Džons Alans Saimons, kas arī pats režisēs filmu.

Morisete atveidos Silviju, kas kā glamūra dziedātāja spokojas mūzikas izdevniecības izpilddirektoram Nikam (Džonatans Skarfs). Reālajā dzīvē Alanisas varone ir parasta sieviete, kas cīnās ar audzēju. Pēc tam kad Niks viņu redzējis savās vīzijas, viņa tiek pieņemta par Nika sekretāri, bet pēcāk kļūst par viņa labāko draudzeni.

Morisete atzinusi, ka ir liela Filipa Dika darbu fane un esot ļoti priecīga, ka varēs piedalīties šā stāsta atdzīvināšanā uz ekrāna.

«Radio Free Albemuth» Diks sarakstīja 1976. gadā, taču publicēts tas tika pēc viņa nāves. Šajā romānā rakstnieks stāstīja par vīzijām, kas viņu piemeklējušas septiņdesmito gadu vidū. Par Diku klīda baumas, ka viņš daudz eksperimentē ar narkotikām un halucinogēnajām vielām. Pats rakstnieks to noliedza, apgalvojot, ka informācija stipri pārspīlēta.

Pēc fantasta darbu motīviem uzņemta ne viena vien filma, piemēram, Ridlija Skota «Blade Runner» (1982), Stīvena Spīlberga «Minority Report» (2002) un Pola Verhovena «Total Recall» (1990)

Morisete apgarotas sievietes tēlo ne pirmo reizi mūžā — Kevina Smita «Dogmā» («Dogma», 1999) viņa atveidoja pašu Dievu.

«Radio Free Albemuth» uzņemšana Losandželosā un tās apkārtnē tiks sākta šomēnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu