Skolēnu eksāmenu organizēšana būs elektroniska

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Nākamā gada pirmajā pusē paredzēts ieviest īpašu informācijas sistēmu, kas ievērojami uzlabos izglītības sistēmas darbu — ar skolēnu eksāmenu kārtošanu saistītie jautājumi daudz ātrāk būs pārraugāmi un kontrolējami elektroniski, informē AS «RIX Technologies» valdes locekle Eva Butāne.

Informācijas sistēmas izstrādi pasūtījusi Izglītības un zinātnes ministrija. Valsts sekretāra vietniece nozares politikas jautājumos Kristīne Vāgnere, komentējot jaunieveduma nepieciešamību, saka: «Tas, kādus nākamos vadītājus un darbiniekus izveidos izglītības sistēma, lielā mērā ir atkarīgs no skolotāja un skolas vadības prasmes mācību procesā izmantot mūsdienu tehnoloģijas. Elektroniskā pieteikšanās eksāmeniem ir viens no soļiem, kā modernizēt mācību procesu un skolotāju darba laiku vairāk veltīt darbam ar skolēniem, mazāk laika atvēlot dokumentācijas kārtošanai un administratīvajiem jautājumiem.»

Valsts pārbaudījumu informācijas sistēma ļaus elektroniski apstrādāt datus par pieteikumiem valsts eksāmenu kārtošanai. Sistēma nodrošinās vairākas funkcijas: pieteikumu elektronisku reģistrāciju sistēmā, pieteikumu datu piegādi elektroniskā formā Izglītības satura un eksaminācijas centram (ISEC), pieteikumu un ar tiem saistīto datu kontroli, valsts pārbaudījumu savlaicīgas un likumīgas norises kontroli, kā arī izglītojamo saraksta uzturēšanu valsts pārbaudījumu informācijas sistēmas vajadzībām, norāda E. Butāne.

Šo sistēmu izmantos izglītības iestādes, pašvaldības, kā arī ISEC. Pirms sistēmas pilnīgas ieviešanas paredzēta tās pielāgošana un apgūšana pilotprojektā nākamā gada pirmajā pusē. Šī sistēma neskars eksāmenu biļešu saturu, tā saistīta ar eksāmenu kārtošanas organizatorisko pusi, piebilst E. Butāne.

Portālu «Apollo» informēja Vita Viese, AS «RIX Technologies» izpilddirektore pārdošanas un mārketinga jautājumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu