Rosina pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem izmaksāt Ziemassvētku prēmijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti šodien, izskatot jautājumu par Rīgas domes piemaksu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem atlikuma Ls 536 103 apmērā izlietojumu, ierosināja daļu līdzekļu izmantot arī Ziemassvētku prēmijām.

No iepriekš nosauktās summas Ls 180 112 nepieciešami atalgojumam un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu nodrošināšanai saskaņā ar Ministru kabineta 07.08.2007. noteikumiem „Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 24.augusta noteikumos Nr.746 „Pedagogu darba samaksas noteikumi””, jo valsts budžeta līdzekļi ir nepietiekoši, lai nodrošinātu atalgojuma palielinājumu visiem pedagoģiskajiem darbiniekiem, sākot no šā gada 1. septembra.

Piemaksām par papildu darbu veikšanu, izpildot promesoša, atstādināta, slimojoša, atvaļinājumā esoša darbinieka pienākumus, lai nodrošinātu Darba likuma prasību ievērošanu nepieciešami Ls 64 758.

Savukārt pedagoģisko darbinieku prēmēšanai Ziemassvētkos vidēji Ls 70 uz vienu pedagoģisko likmi varētu izmantot Ls 291 233.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu