Par grozījumiem Satversmē līdz šim parakstījušies 9400 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par grozījumiem Satversmē līdz šim parakstījušies 9400 cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) sabiedrisko attiecību vadītāja Sanita Lorence.

Lai tiktu uzsākta oficiāla parakstu vākšana par grozījumu iesniegšanu Valsts prezidentam, ir jāsavāc 10 000 notariāli apstiprinātu parakstu.

Jau ziņots, ka LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers prognozē, ka jau nākamā gada janvāra pirmajās dienās iesniegums par grozījumiem Satversmē tiks nodots Valsts prezidentam.

LBAS 24. oktobra piketa laikā uzsāktā parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē turpinās visā Latvijā. Parakstīties iespējams pie jebkura zvērināta notāra visā Latvijā, kā arī bāriņtiesās, uzrādot derīgu pilsoņa pasi. Tādējādi LBAS ir nodrošinājusi iespēju ikvienam balsstiesīgajam Latvijas pilsonim izvēlēties sev tuvāko vai ērtāk pieejamo paraksta nodošanas vietu.

Paraksti tiek apstiprināti bez maksas, un vienīgais nepieciešamais dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase.

LBAS uzsākusi parakstu vākšanu, lai turpmāk Satversme vēlētājiem nodrošinātu iespēju pirms termiņa atlaist Saeimu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu