Kāpēc jāapdrošina mājoklis?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Iegādājoties īpašumu par hipotekāro kredītu, kā obligāts nosacījums ir īpašuma apdrošināšana. Apdrošināšana vajadzīga, lai situācijās, kad ar īpašumu notiek kāds nelaimes gadījums, jums būtu garantija, ka nepaliksiet bez dzīvesvietas un ar nenokārtotām kredīta saistībām. Tādēļ sevišķi liela uzmanība jāpievērš punktiem, kas uzskaita gadījumus, kuros apdrošinātāji sedz radušos zaudējumus. Nekustamajam īpašumam jābūt apdrošinātam par summu, kas nav mazāka par īpašuma vērtību. 

Ja jums ir kredīts, notiekot nelaimes gadījumam, jebkādas apdrošināšanas atlīdzības izmaksas jāsaskaņo ar banku. Parasti banka vēlas pārliecināties, ka nauda no apdrošināšanas tiek izlietota nepieciešamajam remontam.

Mājokļa apdrošināšanas nozīmīgumu apliecina arī pēdējā laika notikumi daudzdzīvokļu ēkā Jaunmārupē, Zeltrītu ielā 12, kad ugunsgrēks izpostīja mājas jumtu, bēniņus un vairākus dzīvokļus. Šis notikums aktualizēja jautājumu par daudzdzīvokļu namu komplekso apdrošināšanu, kas apmaksātu negadījumu izraisītu bojājumu labošanu ēku konstrukcijās un koplietošanas telpās.

Ņemot vērā notikumus daudzdzīvokļu namā Zeltrītu ielā 12, Aizkraukles banka nolēmusi finansiāli palīdzēt tiem cietušajiem, kam ir hipotekārais kredīts Aizkraukles bankā. Katru gadījumu bankā izskata individuāli. Šajā gadījumā, zaudējot savu iedzīvi un meklējot pagaidu dzīvošanas telpas, klientiem jāsaskaras ar papildu izdevumiem. Tādēļ papildus apdrošināšanas atlīdzībai, kuru saņems klienti, banka nolēmusi zināmu laiku dzēst klientu kredīta maksājumu procentus. Protams, tas nekompensēs visus zaudējumus, bet cerams, atvieglos šo cilvēku pašreizējo finansiālo situāciju.

::Foto: Mārupē aizdegusies viena no jaunajām dzīvojamām ēkām


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu