«Impro ceļojumi» sniegs arī morālu kompensāciju autobusa avārijā cietušajiem tūristiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tūristi, kas vakar cieta satiksmes negadījumā Lietuvā, Panevēžas rajonā, saņems arī morālu kompensāciju, aģentūru LETA informēja tūrisma aģentūras «Impro ceļojumi» direktors Vilnis Klinovičs.

Viņš stāstīja, ka jau vakar visi 30 tūristi, kas bija no dažādām Latvijas pilsētām, nogādāti dzimtenē. Arī autobusa šoferis atgriezies Latvijā.

«Cilvēkiem galvenokārt ir grieztas brūces, kas radās pēc autobusa apgāšanās un stiklu izbiršanas. Kādam no viņiem ir arī kaulu lūzumi, taču nevienam traumas nav dzīvībai bīstamas, un neviens no viņiem šobrīd nav palicis Lietuvas slimnīcā. Visi tūristi bija apdrošināti. Taču kā morālo kompensāciju mēs visiem grupas dalībniekiem piedāvāsim ceļojumu šīs ceļazīmes vērtībā, par ko jau viņus esam telefoniski informējuši, bet nosūtīsim arī vēstules,» stāstīja Klinovičs.

Pagaidām viņa rīcībā nav informācijas par satiksmes negadījuma iemesliem. Vien no tūristiem zināms, ka šoferis sācis klepot un nolīcis pār stūri, bet autobuss noslīdējis no ceļa un apgāzies.

Klinovičs stāstīja, ka uzņēmums autobusu īrējis no SIA «Bamako». «Ar šo uzņēmumu mums nav ilga sadarbība. Esam saņēmuši no klientiem dažus nebūtiskus aizrādījumus, taču tie nav bijuši tik būtiski, lai pārtrauktu sadarbību. Rīt [4.janvārī] man ir tikšanās ar uzņēmuma vadību, grupas vadītāju, kurā centīsimies noskaidrot negadījuma iemeslus,» sacīja Klinovičs.

Jau ziņots, ka vakar pēcpusdienā no ceļa noslīdējis Latvijas tūrisma aģentūras «Impro ceļojumi» tūristu autobuss. Negadījumā dažādas traumas guvuši 14 cilvēki, tajā skaitā divi 16 un 17 gadus veci pusaudži, kuri nogādāti Panevēžas slimnīcā, vēstīja Lietuvas Televīzijas Ziņu dienests.

Autobuss ar 30 tūristiem, kas atgriezās no Prāgas, avarējis deviņus kilometrus šaipus Panevēžas. Pēc pasažieru stāstītā, tas pēkšņi iebraucis pretējā kustības virziena joslā, nobraucis no ceļa un apgāzies.

Kā stāstījis viens no pasažieriem - Ģirts Mucenieks, autobusa vadītājam acīmredzot kļuvis slikti - viņš sācis klepot un nolīcis pār stūri, bet autobuss noslīdējis no ceļa un lēnām apgāzies. «Visi turējāmies pieķērušies, kamēr tas apstājās,» piebildis tūrists.

Policijas darbinieki norādījuši, ka šādās avārijās visbiežāk neiztiek bez upuriem, bet šoreiz cietušo skaits ir salīdzinoši neliels. Tie braucēji, kas tikuši cauri ar grieztām brūcēm, skrambām un nobrāzumiem, aizvesti mājās ar citu autobusu.

Ceļā uz Prāgu un atpakaļ autobusu pārmaiņus vadīja divi šoferi. Vadītājs, kas atradās pie stūres, negadījumā guvis vieglus savainojumus un nogādāts uz Atkarības slimību centru, kur noteikts, ka alkoholu viņš nav lietojis.

Aģentūras «Impro ceļojumi» pārstāve, kas ieradusies avārijas vietā, pastāstījusi, ka pasažieri bijuši apdrošināti un saņems kompensācijas.

«Vispirms tās tiks izmaksātas tiem brauciena dalībniekiem, kam nepieciešama medicīniskā palīdzība, bet attiecībā uz tiem, kam nācies pieredzēt tikai neērtības, - jāskatās, kas rakstīts līgumā. Viņi apdrošināti pret veselības traucējumiem un dažādām traumām, kas iespējamas ceļojuma laikā,» viņa sacījusi Lietuvas Televīzijas Ziņu dienestam.

Panevēžas rajona policija sākusi pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc autobusa vadītājs zaudējis modrību un vai ceļā šoferi ievērojuši noteikto braukšanas un atpūtas kārtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu