Garākie nobraucieni Latvijā atvērti ziemas prieku cienītājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 5.janvāri, visiem slēpotājiem un snovbordistiem tiek dota iespēja izmēģināt garākos nobraucienus Latvijā - Ozolkalnā.

Daudzi aktīvās atpūtas cienītāji jau zina, ka Ozolkalns atrodas Cīrulīšos pie Cēsīm, stundas brauciena attālumā no Rīgas. Kopā ar līdzās esošo Žagarkalnu Ozolkalns iezīmē Cēsis kā populārāko ziemas aktīvās atpūtas centru Latvijā un Latvijas slēpotāju un snovbordistu galvaspilsētu.

Jau pagājušajā sezonā daudzi Ozolkalna apmeklētāji atzinīgi novērtēja kalna augstuma starpību, kas pārsniedz 80 metrus un ar ko Latvijā var lepoties tikai retais kalns, kā arī 500 m garos nobraucienus. Šoziem Ozolkalnā aktīvās atpūtas cienītājiem tiek piedāvātas un pakāpeniski tiks atvērtas jau četras dabīgā reljefa trases, no kurām katra ir 500 m gara. Trases vakaros tiek apgaismotas un kvalitatīvs sniega segums tajās tiek nodrošināts ar modernu sniega lielgabalu un retraku palīdzību.
 
Šoziem Ozolkalns aktīvās atpūtas cienītājus sola pārsteigt ne tikai ar jaunajām trasēm, bet arī ar nesen uzstādīto divvietīgo krēslu pacēlāju, kas vienā stundā spēj nodrošināt ērtu pacelšanos 1200 cilvēkiem, un jaunu pacēlāju iesācējiem un bērniem, kura kapacitāte ir 400 cilvēku stundā. Papildus tam darbojas divi enkura tipa pacēlāji, nodrošinot iespēju stundā pacelties vēl 1700 cilvēkiem. Tas nozīmē, ka slēpot uz kalna bez rindām pie pacēlāja var pat vairāk kā 400 cilvēku. Pacēlājus projektējuši un to uzstādīšanu atbilstoši Eiropas drošības prasībām pārraudzījuši pieredzējuši speciālisti no Austrijas, Somijas un Vācijas.

Papildus pacēlājiem kalnā darbojas slēpošanas un snovborda inventāra noma, ģērbtuves un kafejnīca, kurā apmeklētājiem tiek piedāvātas dažādas uzkodas, našķi, silti ēdieni un dzērieni. Tuvākajā laikā plānots atvērt arī snovborda parku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu