Ļaundabīgā koda tips «Trojas zirgi» - 2007.gada lielākie datordraudi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2007.gadā Trojas zirgi izraisīja 25,83% infekciju, pēc Panda Security tiešsaistes skenera ActiveScan datiem. Šis ļaundabīgā koda tips veido 77,40% no jaunām ļaundabīgajām programmām, kas parādījās pagājušajā gadā. Tas norāda uz dramatisku pieaugumu jau 2006.gadā, kad Trojas zirgi veidoja apmēram 50% no jaunajiem ļaundabīgajiem kodiem. Pēc PandaLabs datiem, jaunu variantu parādīšanās šim ļaundabīgo programmu tipam pieaug pieckārt ik pēc sešiem mēnešiem, informē «Panda Security».

Trojas zirgu pārsvars pār citiem ļaundabīgajiem kodiem saglabājās arī visu pagājušā gada decembri, veidojot 25,92% no visām ActiveScan atklātajām infekcijām.

«Trojas zirgiem ir būtiska loma pastāvošajā kibernoziedzības modelī. Ar to palīdzību var ērti izmantot infekcijas finansiāla labuma iegūšanai, kas ir primārais mērķis interneta blēžiem,» uzsvēra Luī Korons, PandaLabs tehniskais direktors.

No 25,39% infekciju, ko atklāja ActiveScan, reklāmprogrammas bija otrais aktīvākais ļaundabīgo kodu tips pagājušajā gadā. Tās arī ieņēma otro vietu pēc radīto variantu skaita, kopsummā veidojot 11,20%.

Savukārt tārpi izraisīja 7,99% no visām infekcijām, ko ActiveScan atklāja 2007.gadā, veidojot 9,21% no visām jaunajām ļaundabīgajām programmām. Šie skaitļi norāda uz līdz šim vislielāko kritienu ļaundabīgo programmu kategorijā 2006.gadā, togad veidojot tikai 23,21% no visām jaunajām ļaundabīgajām programmām.

No ļaundabīgo kodu pamatgrupām 2007.gadā (grupām ar vienādu jeb identisku raksturojumu) galvenā loma bija Downloader Trojas zirgu saimei, kuras uzdevums bija datoros lejupielādēt ļaundabīgās programmas. Trojas zirgs, Downloader.MDW, kas pieder šai saimei, ieņem 1.vietu visaktīvāko specifisko variantu sarakstā starp ļaundabīgajām programmām 2007.gada otrajā pusē.

Slepenais Trojas zirgs Hupigon, kas piedāvā attālināti pārvaldīt ietekmētos datorus, kā arī banku Trojas zirgi, Banker, Nabload un Banbra, bija to grupu sarakstā, kas izcēlās 2007.gadā.

Aktīvās ļaundabīgās programmas

http://www.infectedornot.com

Pagājušā gada jūlijā Meksikā bija procentuāli vislielākais inficēto datoru skaits ar aktīvajām ļaundabīgajām programmām: 26,39% no visiem noskenētajiem datoriem bija ietekmēti. Taivāna ar 25,41% un Francija ar 24,08% ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu