Apceļot pasauli un atpūsties uz kuģa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējas doties kruīzu ceļojumos ar luksusa servisu paveras arī cilvēkiem ar vidēju pirktspēju.

«Tas ir mīts, ka kruīzu ceļojumi pieejami tikai bagātajiem. Pašlaik pārdošanā arvien biežāk parādās pieczvaigžņu servisa kruīzi par ļoti pieņemamām cenām.»

Tā apgalvo Eiropas vadošās kruīzu kompānijas «Costa» oficiālā pārstāvja Latvijā tūrisma aģentūras «Go Travel Cassandra» direktore Astra Kalniņa. Kompānijai «Costa» pieder Vecajā kontinentā visplašākā kruīza kuģu flote, kas vago visu pasaules okeānu ūdeņus, jo katru gadu ekspluatācijā tiek nodots vismaz viens jauns kruīzu kuģis. Šobrīd jaunākie kuģi ir pērn ūdenī nolaistie «Costa Serena» un «Costa Concordia» (3780 pasažieru vietas).

Iegādāties «Costa» kruīzus var jau gadu pirms plānotā brauciena, turklāt jo ātrāk, jo cena būs zemāka. Izmantojot agrās rezervēšanas iespējas, var saņemt pat 30–50 procentu atlaides salīdzinājumā ar kataloga cenām. Tā kā parasti cenā neietilpst nokļūšana kruīza sākumpunktā un mājās, lidostu nodevas, transfērs uz ostu un atpakaļ uz lidostu, tad vienlaikus vēlams rezervēt arī aviobiļetes. Jo pēdējā brīdī tās izmaksās krietni dārgāk.

Protams, kruīzu cenas atkarīgas arī no sezonas. Piemēram, visdārgākie ir kruīzi vasaras mēnešos, kad lielākā daļa cilvēku dodas atvaļinājumos, gadumijā un Lieldienās. Savukārt lētāki braucieni pieejami oktobrī, novembrī, janvārī, februārī un martā.

«Pēdējā brīža cenas kruīziem neiesaku gaidīt. Parasti tādu vienkārši nav, bet, ja ir, jāreaģē zibenīgi — divu dienu laikā — un uzreiz jānomaksā visa ceļazīmes cena,» stāsta Astra Kalniņa. «Toties laikus rezervējot kruīzus, uzreiz jāiemaksā tikai garantijas depozīts (aptuveni trešā daļa no cenas), bet pilna summa — piecas nedēļas pirms brauciena. Tas klientiem ļauj pašiem sakrāt atlikušo naudu, iztiekot bez līzinga noformēšanas.»

Kruīzu cenas atkarīgas arī no kruīzu ilguma, izvēlētās kajītes (iekšējā, ārējā ar logu vai balkonu) un kuģa līmeņa. Taču dažreiz tirdzniecībā nonāk daudz izdevīgāki piedāvājumi. Lūk, 2007. gadā kāda Vidusjūras kruīza cena bija tikai 550 lati, ieskaitot viesnīcu, aviobiļetes un nokļūšanu ostā. Vai nav vilinoši, ņemot vērā, ka cenā ietilpst arī ostu nodevas un «Costa» apdrošināšana, visas ēdienreizes, brokastu un pēcpusdienas tēja un kafija, pilna izklaižu programma uz klāja, fitnesa centrs, pirtis, peldbaseini, džakuzi. Papildus uz «Costa» kuģiem jāmaksā tikai par dzērieniem, pasūtītajām ekskursijām krastā un par servisu — 6 eiro pieaugušajam, 3 eiro bērnam dienā kruīza noslēgumā.

«Kompānijas «Costa» kruīzu kuģi ir ģimenēm draudzīgi,» atzīst A. Kalniņa. «Ceļojot kopā ar diviem nepilngadīgiem bērniem, ja tie dzīvo ar vecākiem vienā kajītē, viņiem jāmaksā tikai ostu nodevas un «Costa» apdrošināšana. Arī jaunlaulātajiem tiek dota ap 200 eiro atlaide, kas ir spēkā vēl sešus mēnešus pēc kāzām, uzrādot laulību apliecību. Turklāt, iepriekš pasūtot, kuģa kapelā par brīvu var saņemt svētību īpašā ceremonijā.

Pilnīgs pretstats ir kompānija «Cunard», kas izmanto slavenos kruīzu kuģus «Qeen Elizabet», «Qeen Mary» un «Qeen Victoria», uz kuriem bērnus neuzņem. Divu dienu kruīzs ar šiem kuģiem no Southemptonas Anglijā uz Šerbūru Francijā vien maksā 500 latus.»

Tūrisma aģentūrā «Go Travel Cassandra» var iegādāties arī kruīzus uz kompānijas «Royal Caribean» kuģiem. Šī kompānija piedāvā Karību jūras kruīzus (no Ls 280), kā arī Vidusjūras, Dienvidamerikas un Tālo Austrumu kruīzus. Šīs kompānijas rezervācijas sistēma darbojas pēc citādiem principiem — ceļazīmes cena atkarīga no servisa klases — vai attiecīgajā līmenī ir vai nav brīvas vietas.

Statistika liecina, ka Latvijas tūristi visvairāk iecienījuši Vidusjūras kruīzus, jo šajā reģionā atrodas gan Itālija, Spānija un Grieķija, gan Turcija, Ēģipte un Tunisija — valstis, kuru klimats ziemeļniekiem ļauj pagarināt vasaru. Turklāt kopējās izmaksas samazina salīdzinoši nelielais attālums un tiešā aviosatiksme ar Milānu, Venēciju un Romu — Vidusjūras kruīzu sākumpunktiem tuvākajām pilsētām.

Šogad pats lētākais piedāvājums ceļotājus gaida 15. aprīlī un 23. novembrī, kad ar jaunāko un modernāko kompānijas kuģi «Costa Serena» iespējams doties ļoti skaistā kruīzā apkārt Itālijai no Savonas līdz Venēcijai, kas šobrīd maksā tikai 319 latus. Pašlaik «Air Baltic» aviobiļetes lidojumam novembrī uz Milānu turp un atpakaļ maksā 59 latus ar lidostas nodokļiem, vilciena biļete no Milānas līdz Savonai — 35 eiro. Var arī izmantot kompānijas «Costa» transfēra pakalpojumus. Spriediet paši, vai tas ir jums pa kabatai.

Pasūtot kruīzus, Astra Kalniņa iesaka tūlīt rezervēt arī aviobiļetes, naktsmītnes un transfēru. Ceļotāju pašdarbība, veicot aviobiļešu rezervāciju bez saskaņošanas ar tūrisma aģentūru, var beigties ar liktenīgiem pārpratumiem un pārvilkt svītru labi iecerētajam atvaļinājumam.

Informācija par kruīziem

www.gotravel.lv

http://www.costacruise.com

Citas tūrisma firmas, kurās var apskatīt «Costa» katalogus un pasūtīt kruīzus: «Latvia tour» un tās pārstāvniecībās ārpus Rīgas, «Kaleva Travel», «Kolumbs», «Vanilla Travel», «Averoja», «Irbe», «Naos», «Ansbergs Travel», «Your Run», «Ap Sauli» Liepājā.

Lētāko «Costa» kruīzu kalendārs 2008. gadam

1. pusgads

  • Ķīna un Vjetnama (6 dienas) — 5., 10., 15., 20., 25. febr., 30. apr., 5. maijs — no Ls 408*
  • Ķīna, Dienvidkoreja, Japāna — 10., 25., 30. jūn. — no Ls 408*
  • Karību jūras austrumi — 10., 24. febr., 9., 23. marts — no Ls 530*
  • Karību jūras rietumi — 3., 17. febr., 2. marts — no Ls 531*
  • Itālija, Spānija, Maroka, Kanāriju salas (12 dienas) — 14., 25. marts — no Ls 548*
  • Itālija, Spānija, Portugāle — 11., 27. marts — no Ls 583*
  • Brīvdienas Brazīlijā — 2., 9., 16. febr. — no Ls 600*
  • Dubaija, Omāna, Ēģipte — 3., 10., 17. febr. — no Ls 607*
  • Dubaija, Omāna, Bahreina — 2., 9., 16., 23. febr., 1., 8., 15., 22. marts — no Ls 607*

2. pusgads

  • Ķīna, Dienvidkoreja, Japāna — 5., 15., 20., 25. jūl., 8., 16., 21., 29. sept. — no Ls 408*
  • Itālija, Spānija, Portugāle — 3., 11., 19. nov. — no Ls 583*
  • Vēsturiskie brīnumi: Itālija, Ēģipte, Malta, Lībija — 19. nov. — no Ls 590*
  • Itālija, Spānija, Maroka, Kanāriju salas — 30. okt., 5., 10., 16. nov. — no Ls 625*
  • Itālija, Spānija, Portugāle — 10., 18., 26. okt. — no Ls 653*

* Cenā neietilpst lidojums uz kruīza sākumpunktu, lidostu nodevas un transfērs uz ostu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu