LG vadītājs: jauna gāzes elektrostacija jābūvē nekavējoties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauna gāzes elektrostacija Latvijā bija jābūvē pirms desmit gadiem, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» uzsver AS «Latvijas gāze» (LG) valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

«Ja mēs to neesam izdarījuši, tad tas ir jādara jau rīt. Cik gadus tad mēs vēl turpināsim par to spriest? Mums ir gatava infrastruktūra, ir pazemes krātuve, kas visstabilāk var nodrošināt ar gāzi jau elektrostaciju. Viss ir — atliek tikai uzbūvēt pašu staciju,» norāda uzņēmējs.

Viņš stāsta, ka LG ir izbūvējusi jaunu gāzes vadu, investējot tajā apmēram piecus miljonus latu. Tāpat izbūvēts pievads uz Rīgas otro termoelektrocentrāli, izveidota jauna gāzes regulēšanas stacija, kas stundā var padot līdz 300 000 kubikmetru gāzes. «Nesaprotu, kas te vēl ko domāt?» jautā LG vadītājs.

Komentējot «Gazprom» iespējas piedalīties šādā projektā, Dāvis atgādina par viņa un Latvijas toreizējā premjera Aigara Kalvīša (TP) pagājušā gada tikšanos ar Krievijas enerģētikas koncerna vadītāju Alekseju Milleru. «Kad kopā ar Kalvīša kungu bijām pie Millera, premjers teica, ka mēs vēlamies būvēt šādu elektrostaciju, un jautāja, kā viņš to vērtē, vai «Gazprom» ir ieinteresēts piedalīties šādā projektā. Millers atbildēja: ja Latvija sagatavo ekonomisko pamatojumu šādam projektam un dod piedāvājumu «Gazprom» piedalīties šādā projektā, viņi ir gatavi to izvērtēt. Ja tas «Gazprom» šķitīs interesanti, netiek noliegta iespēja šādā projektā piedalīties — tāda saruna mums bija,» stāsta Dāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu