Piedāvā izstādīt «Runājošos akmeņus» par privātu naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā ekspozīcijas «Runājošie akmeņi» lomu Latvijas popularizēšanā pasaulē un atsaucoties uz publiski izskanējušo informāciju par līdzekļu trūkumu projekta patstāvīgai izstādīšanai, pilnsabiedrība «Spīķeri» piedāvā Kultūras ministrijai uzstādīt ekspozīciju Dziesmu svētku laikā un tālāk nodrošināt patstāvīgu mājvietu — Spīķeros, portālu «Apollo» informēja Rolands Puhovs, «Spīķeru» sabiedrisko attiecību pārstāvis.

«Dziesmu svētki būtu īstais laiks «Runājošo akmeņu» atdzīvināšanai. Deviņi runājošie akmeņi ir briljants, tie ir veiksmīgākā Latvijas vizītkarte, un tie radījuši spēcīgu pozitīvu iespaidu ārvalstīs. Turklāt tie ir arī Ērika Stendzenieka un Ingurda Lazdiņa meistardarbs, ko nedrīkst glabāt noliktavā. Jāpiebilst, ka kopš «Runājošo akmeņu» izrādīšanas būs pagājuši trīs gadi, taču Latvijas iedzīvotāji tos vēl nav redzējuši. Ir pienācis laiks akmeņus novietot mājās,» uzskata pilnsabiedrības «Spīķeri» dalībnieks Uldis Dinne.

Rīgas Dome, analizējot Spīķeru kvartāla nākotnes attīstības vīziju, vairākkārt atzinusi par atbilstošu vietu ekspozīcijas «Runājošie akmeņi» izvietošanai Spīķeru «sirdī» kopā ar ekoloģisko zaļo tirgu. Spīķeru kvartāls ir plānots kā visiem pieejama jauna kultūras novietne, kas savienos Daugavu ar Vecrīgu. Paredzēts, ka kvartālā varētu atrasties vienīgā Baltijā Gastronomijas koledža, zaļais tirgus, mākslas izstāžu zāles, jauniešu mākslas centrs, muzeji un laikmetīgās mākslas institūcijas.

«Runājošie akmeņi» bija Latvijas vērienīgākā festivāla ārvalstīs — «Pārsteidzošā Latvija» — centrālais pasākums. Ekspozīcija ar interaktīviem stāstiem kalpoja kā Latvijas ceļojoša izstāde Parīzes, Stasbūras, Bordo un Lionas centrālajos laukumos. Objekts «Runājošie akmeņi» ir dažāda lieluma Latvijas laukakmeņi, kam piemīt spēja runāt un dziedāt. Katrs no runājošajiem akmeņiem prezentē konkrētu tēmu, kas atklāj Latvijas cilvēkus un valsti.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu