Prokuratūra: Lembergs nevarēs pildīt Ventspils mēra pienākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils mērs Aivars Lembergs arī turpmāk nevarēs pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa, Lembergam piemērotais procesuālais piespiedu līdzeklis — mājas arests — ar šodienu tiek atcelts, taču viņam piemērota policijas uzraudzība, nosakot virkni dažādu ierobežojumu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 254. pantu Lembergam noteikts nodarbošanās aizliegums, kas būtībā nozīmē, ka viņam liegts pildīt Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas priekšsēdētāja pienākumus, skaidroja Vītoliņa.

Lembergam noteikts aizliegums mainīt deklarēto dzīvesvietu bez procesa virzītāja atļaujas. Tāpat viņam aizliegts piedalīties demonstrācijās mītiņos, ielu gājienos, piketos un sapulcēs. Saskaņā ar tiesas lēmumu Lembergam ir aizliegts apmeklēt komercsabiedrības, kuras saistītas ar konkrēto kriminālprocesu un kurās viņš ir to daļu īpašnieks vai iespējamais labuma guvējs.

Smagos noziegumos apsūdzētajam Lembergam ir noteiks aizliegums apmeklēt valsts, pašvaldības un komercsabiedrības, kurās viņš pilda vai ir pildījis amatpersonas pienākumus. Turklāt Lembergam laikā no plkst. 24 līdz 6 no rīta ir jāatrodas savā dzīvesvietā. Tāpat viņam piemērots aizliegums izbraukt no Latvijas teritorijas bez procesa virzītāja atļaujas.

Lembergam aizliegts tikties ar noteiktām personām, paredzot, ka viņš nedrīkst atrasties šīm personām tuvāk par 50 metriem, izvairoties no fiziska vai vizuāla kontakta. Tāpat Lembergs ar tiesas spriedumu nedrīkst izmantot nekāda veida sakara līdzekļus vai informācijas nodošanas paņēmienus, lai kontaktētos ar 15 noteiktām personām, kuras iesaistītas kriminālprocesā.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa šodien atcēlusi Ventspils mēram Aivaram Lembergam noteikto mājas arestu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu