«Digitālo Latvijas radio un televīzijas centru» neatjaunos Komercreģistrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmumu reģistrs (UR) nemainīs lēmumu izslēgt SIA «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» (DLRTC) no Komercreģistra (KR), portālu «Apollo» informēja UR.

UR paziņojumā presei teikts, ka, izskatot Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurora Agņa Pormaļa iesniegumu, kurā lūgts atcelt UR valsts notāra lēmumu izslēgt komercsabiedrību DLRTC no KR, kā arī sākt no jauna administratīvo procesu par tās izslēgšanu no KR, UR galvenā valsts notāra vietas izpildītājs Helmuts Jauja nolēma iesniegumu nevērtēt pēc būtības.

Prokurors savā iesniegumā norādījis, ka saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 29. panta pirmo daļu uzstājas kā VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC), kas bija vienīgais DLRTC īpašnieks, aizskarto tiesību un tiesisko interešu aizstāvis, norāda UR.

UR uzsver, ka lietas izskatīšanas gaitā tika noskaidrots, ka LVRTC nesaskata savu tiesību un tiesisko interešu aizskārumu, lai administratīvais process par DLRTC izslēgšanu no Komercreģistra tiktu sākts no jauna. Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu UR noteicošais ir LVRTC viedoklis.

«Esam izskatījuši iespēju pārskatīt lēmumu par DLRTC izslēgšanu no Komercreģistra, bet dokumenti, kas bija par pamatu izslēgšanai, atbilst likuma prasībām. Apstākļi, uz kuriem norāda prokuratūra, atzīstami par faktiskajiem, kuru pārbaude neietilpst UR kompetencē,» norāda Helmuts Jauja. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu