«Auļi» muzicēs LMA Studentu klubā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. martā Latvijā vienīgā dūdu un bungu mūzikas grupa «Auļi» uzstāsies Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā. Šis būs viens no vairāku koncertu sērijas Latvijas klubos, ar kuriem grupa vēlas gan iepriecināt jau esošos fanus, gan arī dot iespēju iepazīties ar dūdu un bungu atraktīvo skanējumu plašākam mūzikas cienītāju lokam.

www.auli.lv

Koncertā grupa atskaņos skaņdarbus no sava jaunākā albuma «Auļos…» (iznāca 2007. gada 13. jūnijā), kā arī albumā «Sendzirdēju» iekļautās kompozīcijas.

Albums «Auļos...» patlaban nominēts «Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2007» kategorijā «Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums». Gada balvas pasniegšana notiks 8. martā Rīgas nacionālajā sporta manēžā un tiešraidē būs vērojama TV3.

Turpinot aizsāktos vieskoncertus ārvalstīs, 15. martā «Auļi» dosies uz Sanktpēterburgu, lai piedalītos Sv. Patrika dienas festivālā.

Pērn septembrī  «Auļi» viesojās Pekinā, kur Latvijas Republikas vēstniecības Ķīnas Tautas Republikā rīkotajās Latvijas kultūras dienās sniedza koncertu vienā no Pekinas populārākajām koncertzālēm «The Star Live», izpelnoties plašas skatītāju ovācijas. Šis notikums uzskatāmi pierādīja grupas mūzikas unikalitāti un spēju reprezentēt valsti aiz robežām. «Auļi» ir uzstājušies arī dažādos mūzikas festivālos, koncertos un prezentācijās Baltijas valstīs un Polijā.

«Auļu» vadošie mūziķi ir Mikus Čavarts un Kaspars Bārbals ar ilgu pieredzi, spēlējot dažādās grupās un projektos. «Auļu» vienīgā grupas daiļā dzimuma pārstāve ir Leanne Barbo no Igaunijas, kas savukārt darbojas arī igauņu tautas mūzikas grupās un regulāri piedalās starptautiskos projektos ar mūziķiem Baltkrievijā, Portugālē un Francijā.

«Auļi» (kopumā 10 mūziķi) pamatā spēlē instrumentālu mūziku, izmantojot Latvijā izgatavotus instrumentus: dūdas pēc tradicionāliem paraugiem, dažādus bungu veidus un ģīgu, senajiem instrumentiem piešķirot jaunu, mūsdienīgu, enerģisku skanējumu. Albuma «Auļos» veidošanā piedalījās pazīstamais dokumentālo filmu režisors Askolds Saulītis (veidoja videoklipu skaņdarbam «Tymsiņš»), kā arī Latvijas Nacionālas operas soliste Sonora Vaice, iedziedot skaņdarbu «Līgojami».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu