Lemberga advokāts: tiesa atzīst, ka prokuratūra pārkāpj tiesības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurzemes apgabaltiesā pagājušajā piektdienā izskatīts prokuratūras iesniegtais protests par Ventspils pilsētas tiesas lēmumu, ar kuru tiesa konstatējusi, ka tiek pārkāptas smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga tiesības, portālam «Apollo» pavēstīja Lemberga advokāts Armands Šūmanis. 

Tiesa nosūtījusi atpakaļ prokuratūrai lietu par deklarācijas neiesniegšanu.

Kurzemes apgabaltiesa konstatēja, ka prokuratūra pārkāpj Lemberga cilvēktiesības, tiesības uz aizstāvību, kuras ir garantētas Kriminālprocesa likuma 61. pantā, kā arī Satversmes 92. pantā. Prokuratūra, uzrādot apsūdzību, neiepazīstināja Lembergu ar viņa tiesībām, kā tas paredzēts Kriminālprocesa likumā, tādējādi tiek pārkāptas arī Satversmes 90. pantā garantētās tiesības zināt savas tiesības.

Bez tam prokuratūra nav ļāvusi Lembergam sniegt liecību, tā pārkāpjot gan Kriminālprocesa likuma 66. pantu, gan 70. pantu, līdz ar to ir pieļauts arī Satversmes 91. panta pārkāpums, norāda advokāts.

Kurzemes apgabaltiesa Ventspils tiesas lēmumu atstāja negrozītu, prokurora protests noraidīts. Tas nozīmē, ka lieta tiesā nav pieņemta un prokuratūrai jānovērš kriminālprocesā pieļautie cilvēktiesību pārkāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu