Olu diēta: –3 kg trijās dienās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieldienās bez olu ēšanas neiztikt nekādi! Olu diēta ir labs veids, kā ieturēt slaido līniju arī svētkos — ar šīs diētas palīdzību trijās dienās iespējams atbrīvoties no trijiem kilogramiem liekā svara, turklāt bez lielas bada sajūtas. Diētas laikā dienā jāizdzer aptuveni divi litri ūdens.

  • Brokastis: Divas mīksti vai cieti vārītas olas vai arī omlete bez taukvielām.
  • Pusdienas: Vārīta vistas fileja (150 g), dārzeņu salāti bez taukvielām un divi augļi, izņemot banānus.
  • Vakariņas: Divas mīksti vai cieti vārītas olas vai omlete bez taukvielām.

Pārējās divās dienās izmanto to pašu ēdienkarti.

Interesanti fakti par olām

  • Olu krāsošana, sišana un ēšana kā daļa no rituāla bija pazīstama jau ilgi pirms kristiešu laikiem.
  • Viena vista izdēj vidēji 300–325 olas gadā.
  • Eiropā vistas ir pieradinātas jau kopš 600. g.p.m.ē., bet uz Ameriku tās aizceļoja kopā ar Kolumbu.
  • Ja citās valstīs ir paradums jaunlaulātos apbārstīt ar rīsa graudiem, tad Francijā līgava pirms ieiešanas jaunajās mājās uz sliekšņa sasit olu — uz laimi un lai būtu veselīgi pēcnācēji.
  • Laikā, kad notika franču revolūcija, francūži jau zināja 685 dažādus olu pagatavošanas veidus.

Praktiski padomi

  • Olas čaumalā ir 17 000 poru, caur kurām ola absorbē apkārtējos aromātus. Glabājot olas kartona kastēs, tās saglabājas svaigas un bez aromāta.
  • Ja cieti novārītai olai dzeltenums ir zilgans, tas nozīmē, ka ola vai nu ir pārvārīta, vai arī ūdens, kurā tā vārījusies, ir ar augstu dzelzs saturu.
  • Olu baltumus būs vieglāk saputot, ja pirms putošanas tiem 20–30 minūtes ļaus pastāvēt istabas temperatūrā.
  • Olas dzeltenuma krāsa ir atkarīga no vistu barības, tajā nedrīkst izmantot ķīmiskas krāsvielas. Ja baro ar kukurūzu, tad olas dzeltenumi ir spilgtāki un tumšāki. Ja dod kviešus vai arī ja vistām pietrūkst barības, olu dzeltenumi ir blāvi dzelteni. Lai tie būtu spilgtāki, vistu barībai reizēm pievieno dabiskās krāsvielas, piemēram, kliņģerīšu ziedlapas.
  • Jo vecāka vista, jo tā dēj lielākas olas.
  • Istabas temperatūrā olas dienas laikā noveco ātrāk nekā 4–5 nedēļās ledusskapī.
  • Cieti vārītas olas lobās vieglāk, ja tās ir 1–2 nedēļas pirms tam pastāvējušas ledusskapī.
  • Kulinārijā olas ir kā «cements», kas satur kopā ēdienu.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu