Arī uzņēmējs Ivanovs turpmāk paliks apcietinājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa otrdien noraidīja uzņēmēja Igora Ivanova advokāta iesniegto sūdzību par Ivanovam piemēroto drošības līdzekli saistībā ar sievas slepkavības lietu, līdz ar to uzņēmējs arī turpmāk paliks apcietinājumā.

6. martā Centra rajona tiesa Ivanovam piemēroja apcietinājumu uz aizdomu pamata par savas sievas — zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas — slepkavības organizēšanu.

Dienu iepriekš tiesa apcietināja I. Ivanovu, inkriminējot viņam huligānismu un draudu izteikšanu koncertaģentūras «Queen Of Stage» direktoram Ojāram Grasmanim. Patlaban tiek izvērtēta I. Ivanova advokāta Guntara Antoma sūdzība par šo drošības līdzekli.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa otrdien noraidīja arī I. Ivanova miesassarga Arvīda Vilcāna advokāta sūdzību par marta sākumā Vilcānam piemēroto drošības līdzekli, līdz ar to arī turpmāk Vilcāns paliks apcietinājumā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā pārsūdzēts arī Centra rajona tiesas lēmums par savulaik SIA «Jaunpagasts plus» vadītāja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā aizturētā Sergeja Davidoviča apcietināšanu, kam pašlaik drošības līdzeklis piemērots uz aizdomu pamata par līdzdalību Ivanovas slepkavības organizēšanā. Vēl nav zināms, kad Davidoviča advokātes Ivetas Vietnieces sūdzību izskatīs Rīgas apgabaltiesa.

Saistībā ar Ivanovas slepkavības lietu patlaban apcietinājumā atrodas ne tikai nogalinātās sievietes vīrs, viņa miesassargs un Davidovičs, bet arī I. Ivanova šoferis un biznesa partneris Vitālijs Mamedovs, kas tiek turēts aizdomās par līdzdalību Ivanovas slepkavības organizēšanā. Tāpat saistībā ar šo slepkavību apcietinājums piemērots Asifam Handžanovam un 1957. gadā dzimušajam Ludvigam Antonovam, kas aizdomās par tiešo slepkavības izpildīšanu tika aizturēts jau dažas stundas pēc asiņainā notikuma.

Kā ziņots, Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šā gada 7. janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Ivanovi gatavojās šķirties, un Ivanovai bija romantiskas attiecības ar Grasmani. I. Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa, un pēc tam Grasmanis gandrīz piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā.

Policija 3. martā saistībā ar Ivanovas slepkavību aizturēja piecus vīriešus, un visiem patlaban piemērots drošības līdzeklis — apcietinājums.

Kā iepriekš paziņoja policija, visi pieci marta sākumā aizturētie, visticamāk, ir saistīti arī ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi. Visi pieci ir savstarpēji pazīstami. Visas šīs personas «dažādos laikos ir atradušās policijas redzeslokā».

I. Ivanovs plašsaziņas līdzekļu uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām «skaļām» slepkavībām, arī vairāku spirta uzņēmēju un Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova nogalināšanu.

Deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri kopā ar I. Ivanovu bija iesaistīti tirdzniecības centra «Europe Center» (tagadējais «Mols») izveidē: Igors Conda, Aleksandrs Naumovs un Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

1998. gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kas iepriekš strādāja «Elladent».

2001. gadā pret I. Ivanovu un diviem viņa bijušajiem kolēģiem no milicijas laikiem Mihailu Saifuļinu un Juriju Kreslovu tika vērstas aizdomas par saistību ar spirta biznesā iesaistīto Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un Māra Millera slepkavības mēģinājumu. Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības netika izvirzītas.

Neoficiāla informācija liecina, ka I. Ivanovs sniedzis liecības arī saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas rajona pārvaldes direktora Vjačeslava Liscova slepkavību.

I. Ivanovs vienmēr noraidījis aizdomas par kriminālo pagātni. Intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» uzņēmējs savulaik uzsvēra, ka neesot saņēmis nekādas pretenzijas no drošības dienestiem. «Nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav,» sacīja I. Ivanovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu