Nenotīrīto ielu dēļ šoziem Rīgā traumas guvušas 68 personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā laikā no pagājušā gada 12.novembra līdz šī gada 20.martam nenotīrītu ietvju dēļ traumas guvušas 68 personas, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību sekretāre Inese Tīmane.

Par nenotīrītām ietvēm pārkāpuma vietā RPP sodījusi 36 personas, kā arī noformēti 82 pārkāpuma protokoli par nenotīrītām ietvēm.

Šajā laika posmā RPP noformēja 172 apskates aktus, no tiem 165 apskates akti ir par nenotīrītām ietvēm, bet divi - par nenotīrītiem namu jumtiem, pārējie apskates akti noformēti par citiem pārkāpumiem.

Apskates akti tiek noformēti par fiksēto pārkāpumu gadījumos, kad vainīgā persona fakta konstatācijas brīdī nav sastopama. Uz šī akta pamata tiek sākta lietvedība - tiek meklēta vainīgā persona, kas ir gan darbietilpīgs, gan laikietilpīgs process, pastāstīja Tīmane.

RPP minētajā laika periodā septiņas reizes tikusi informēta, ka krītoša sniega vai ledus dēļ bojāti transportlīdzekļi.

Pārkāpuma konstatēšanas gadījumā vainīgā persona tiek saukta pie administratīvās atbildības, noformētie protokoli tiek nosūtīti izskatīšanai Administratīvajām komisijām, kas attiecīgi piemēro sodu.

Sods par Rīgas domes saistošo noteikumu neievērošanu fiziskajām personām ir no brīdinājuma līdz 250 latiem, juridiskajām personām - līdz 1000 latiem.

Noteikumu izpildi kontrolēt un noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus, kā arī uzlikt naudas sodus atbilstoši savai kompetencei ir tiesīgs pašvaldības Komunālā departamenta Komunālās saimniecības pārvaldes Namīpašumu apsaimniekošanas nodaļas vadītājs, ēku labiekārtošanas daļas vadītājs un ēku tehniskās ekspluatācijas un remontu daļas vadītājs, priekšpilsētu administratīvo inspekciju inspektori, Vides departamenta Apstādījumu inspekcijas inspektori un valsts un RPP amatpersonas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu