Duets «Collegium Marianum» aicina uz koncertu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs duets «Collegium Marianum» no Čehijas — Jana Semeradova (traversa flauta) un Jans Krejča (teorba, baroka ģitāra).

Koncerta programmā: Tircis a Amaranta 17. gadsimta franču dzeja un mūzika un 17. gadsimta čehu mūzika.

Koncerta programmā dzirdēsim Luija XIV galmā skanējušu mūziku. Viņa iecienītākie instrumenti bijuši flauta, teorba un viola da gamba. Karalim koncertos parasti uzstājušies galma mūziķi Hoteters (Hotteterre), Vizē (Visee) un Marē (Marais).  Koncertā 1. aprīlī Saules karaļa iecienītā mūzika skanēs čehu mūziķu izpildījumā, kur smalkie, pieklusinātie instrumentu tembri vīsies kopā ar franču dzeju.

Jana Semeradova traversa flautas spēli studējusi Prāgas Konservatorijā, specializējusies arī mūzikas teorijā un agrīnās mūzikas interpretācijās. Kā «Collegium Marianum» mākslinieciskā vadītāja Jana Semeradova organizē regulārus koncertu ciklus, mūzikas un deju uzvedumus. Māksliniece daudz laika velta intensīviem senās mūzikas pētījumiem. Semeradova ir pasniedzēja un māca agrīnās mūzikas interpretācijas «Collegium Marianum» Tiņas (Týn) skolā. Māksliniece interesējas arī par baroka žestu valodu un dejas mākslu.

Jans Krejča mācījies renesanses lautas spēli, apguvis arī teorbu un baroka ģitāru. Mākslinieks ir pieprasīts basso continuo mūziķis un sadarbojas ar dažādiem čehu un citu zemju ansambļiem. Krejča uzstājas arī kā solists un 2006. gadā, spēlējot teorbu, ierakstījis itāliešu mūzikas kompaktdisku.

8. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 26. februāra līdz 4. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību. Eiropas Savienība 2008. gadu pasludinājusi par Starpkultūru dialoga gadu. Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā 8. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu izvēlējās kā notikumu, kas, viņuprāt, vislabāk atspoguļo starpkultūru dialogu.

Tuvākais festivāla koncerts:
4. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē notiks 8. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts. Koncertā muzicēs pasaulē plaši pazīstamais klavesīnists, ērģelnieks, diriģents un pedagogs no Nīderlandes Gustavs Leonhards.

http://www.bilesuparadize.lv

http://www.music.lv/bachfestival/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu