Notiks labdarības koncerti «Ar dziesmiņu ciemos eju»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sergeja Jēgera labdarības fonds sadarbībā ar Mārtiņa fondu un Latvijas Nacionālo teātri aicina uz labdarības koncertiem «Ar dziesmiņu ciemos eju», kas notiks 3. maijā Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē.

Divos koncertos plkst. 14.00 un 16.30 pazīstamas un mazāk zināmas Arvīda Žilinska dziesmas dziedās kontrtenors Sergejs Jēgers, Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa, Rīgas Latviešu biedrības vokālās studijas «Knīpas un knauķi» dalībniece Nora Anna Geidmane, kā arī Strazdumuižas internātvidusskolas — attīstības centra vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem ansambļi un Jelgavas speciālās skolas bērnu ansamblis.

Jāatgādina, ka Sergeja Jēgera Labdarības fonds dibināts 2007. gada 10. augustā, tā valdes locekļi ir Sergejs Jēgers un Māris Bensons, fonda izpilddirektore ir Indra Rubene. Par fonda mērķi izvirzīta palīdzības sniegšana bērniem, kuriem ir veselības problēmas un/vai ierobežotas spējas, kas rada grūtības iekļauties sabiedrībā. Viens no pirmajiem fonda ziedojumiem pagājušā gada rudenī tika veikts Strazdumuižas internātvidusskolai — attīstības centram vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem, lai radītu iespēju iegādāties lasāmos aparātus, kurus valsts skolai nefinansē, bet bez kuriem daudzi bērni nevar piedalīties mācību procesā.

Sergeja Jēgera Labdarības fonda izpilddirektore Indra Rubene stāsta: «Šajā koncertā mēs vēlamies atcerēties savu bērnību, dziedot un klausoties Arvīda Žilinska dziesmas, un esam īpaši priecīgi, ka pie klavierēm būs komponista mazdēls Gints Žilinskis. Jau rudenī, dzimstot idejai par koncertu, uzrunāju Latvijas Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni, kura atsaucība ļāvusi sarīkot šos labdarības koncertus. Ceru, ka šie koncerti nebūs vienīgie, un, ja vien būs interese, mēs labprāt dosimies arī uz citām Latvijas pilsētām. Prieks, ka koncertu rīkošanā mums piebiedrojās arī Mārtiņa fonds, ar kuru nesen sadarbojāmies, veicot kopīgu ziedojumu.»

Dziedātājs Sergejs Jēgers piebilst: «Cilvēkiem, kam kas svarīgs tiek ņemts, tiek arī dots — vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem parasti ir ļoti labi attīstīta dzirde. Man kā dziedātājam ir ļoti svarīgi caur mūziku un mākslu šos bērnus iedrošināt, iesaistīt muzicēšanas procesā un ļaut viņiem justies kā pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Ar Strazdumuižas internātvidusskolu mūs saista sadarbība, ziedojot skolai dzirdes aparātus, savukārt Jelgava ir mana dzimtā pilsēta, šajā skolā strādā brīnišķīgi skolotāji, ar kuriem esmu sadarbojies, bet kopīgu muzikālu projektu veidojam pirmoreiz.»

Koncertos piedalīsies Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa, kas atklāj savas izjūtas: «Katrs cilvēks sirds dziļumos ir bērns, kurš spēlē Pieaugušā lomu šajā dzīves karuselī. Ir brīži, kad gribas izkāpt. Ir brīži, kad nepieciešama pietura. Ir brīži, kad gribas apstāties un paskatīties uz pasauli ar uzticīgām acīm. Ir brīži, kad gribas atpakaļ. Un ejot, izkāpjot un apstājoties pie bērniem mēs varam pieturēties, lai dodot saņemtu un spētu turpināt riņķot dzīves karuselī.»

Biļetes uz labdarības koncertiem var iegādāties no 31. marta, to cena — 6 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu