Argentīnas tango izrāde Valmierā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. aprīlī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Argentīnas tango kompānijas «Surdance-Tango» dejas izrāde «Jaquetango» 13. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla viesu no Argentīnas izpildījumā.

Argentīnas tango kompānijā «Surdance-Tango» apvienojušies astoņi vadošie dejotāji no slavenākā Argentīnas šova «Tanguera». Izrādē «Jaquetango» dejotāji četru izcilu mūziķu pavadījumā, skanot Astora Pjacollas, Hoakina Rodrigesa un citu komponistu mūzikai, izdejos gan tango pirmsākumus, gan tango, ko dejo 21. gadsimta koncertzālēs.

Deju kompānijas «Surdance-Tango» mākslinieciskā vadītāja ir dejotāja un horeogrāfe Karolina Kastjeja Toresa, kas slavenā šova «Tanguera» sastāvā sniegusi viesizrādes daudzās Eiropas pilsētās: Berlīnē, Minhenē, Cīrihē un citviet.

Valmieras pilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja vietniece Anita Upeniece pastāstīja, ka pašvaldībai izveidojusies ilggadēja sadarbība ar Starptautiskā Baltijas baleta organizatoriem. Festivāla laikā valmierieši un pilsētas viesi iepriekšējos gados varēja vērot deju grupas «Giordano Jazz Dance Chicago» sniegumu, kā arī Gregorija Henkoka Dejas teātra no ASV koncertu un apmeklēt citus pasākumus. Veiksmīgās sadarbības dēļ arī šogad Valmierā viesosies vieni no festivāla eksotiskākajiem un interesantākajiem māksliniekiem. Anita Upeniece piebilst, ka šādu izrādi Argentīnas tango kompānija sniegs tikai Valmierā un Rīgā. Valmierā pasākuma biļešu cenas būs zemākas, jo izrādes norisi finansiāli atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība.

Biļešu iepriekšpārdošana Valmieras Kultūras centra kasē, plašāka informācija pa tālruni 4207207.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu